TÜİK, Mayıs ayı İnşaat Maliyet Endeksi verilerini açıkladı.
Buna göre; inşaat maliyet endeksi, 2024 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1,11 arttı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 72,78 arttı.
Böylece yıllık yüzde 72,78 artış ile inşaat maliyet artışında 16 ayın zirvesi kaydedildi.
Bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 1,25 arttı, işçilik endeksi yüzde 0,84 arttı. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 58,75 arttı, işçilik endeksi yüzde 108,93 arttı.

İnşaat maliyet endeksi yıllık değişim oranı(%), Mayıs 2024
Bina inşaatı maliyet endeksi, bir önceki aya göre yüzde 1,36 arttı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 71,51 arttı. Bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 1,69 arttı, işçilik endeksi yüzde 0,75 arttı. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 56,80 arttı, işçilik endeksi yüzde 108,25 arttı.
Bina dışı yapılar için inşaat maliyet endeksi, bir önceki aya göre yüzde 0,30 arttı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 77,10 arttı. Bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 0,08 azaldı, işçilik endeksi yüzde 1,17 arttı. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 65,09 arttı, işçilik endeksi yüzde 111,44 arttı.
Sözcü
THK’ya 5 yılda 2 bin kişiyi aldılar14 izlenme
İşe gireceklerin torpil listesinin ortaya çıktığı TÜGVA Başkanı Bakan Yardımcısı oldu33 izlenme
Enflasyon rakamları açıklandı: TÜİK'e göre yıllık enflasyon yüzde 48,69, ENAG'a göre 114,87!92 izlenme
Saray’ın milyonlarca lira harcadığı sanal konser fiyasko ile bitti!81 izlenme
Bilal Erdoğan lüks AVM’de tavukçu açtı!63 izlenme
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!41 izlenme
Deprem konutları: Erdoğan'ın vaadi ne oldu?19 izlenme
AKP'nin sadece yöneticileri değil, seçmeni de kendisinden başka herkese karşı saldırgan hale gelmiş !1720 izlenme
Hatay'da devletin uğramadığı yer! Gökhan Zan ispat etti: 'AFAD ve Kızılay her yerde diye yalan söylüyorlar'
Belediyelere şimdi de görevlendirme tırpanı!
Hamas'tan İsrail'in saldırılarına karşılık: Tel Aviv’e 150'den fazla roket fırlatıldı
Fatih Sultan Mehmet tarafından yapılan 567 yıllık tersane konut yığınına dönüştürülüyor: “İstanbul’a ihanet ediyorlar!”