İngiliz Sterlini'nin TL karşısında değeri giderek artarken İngiliz basını da Türkiye'de tatilin ucuzluğunu manşetlere taşıyor.
Son olarak Daily Mail gazetesi, turistler için en ucuz tatil yerinin Türkiye olduğunu yazdı. Türkiye'deki tatil merkezlerinde üç öğün yemeğin sadece 55 sterlin (1900 TL) olduğu belirtilen haberde, yeni bir araştırmaya göre Türkiye'nin en ucuz tatil yerleri listesinde 1. sırada yer alan Bulgaristan'ı geride bıraktığı ifade edildi.
‘ENFLASYON VE İSTİKRARSIZ EKONOMİ’
Yemek, güneş kremi ve plaj malzemeleri dahil 12 ürün üzerine yapılan fiyat analizinde, Türk sahilleri en ucuz tatil noktaları olarak belirlendi. Özellikle aileyle çıkılan tatillerde Türkiye'nin Avrupa'nın en ucuz yeri olduğunu yazan Daily Mail, turistik bölgelerle ilgili araştırmaya göre yiyecek, içecek ve alışveriş fiyatlarının en düşük olduğu yerin de Marmaris olduğunu aktardı.
Analizde Portekiz'in Algarve bölgesi 2. sırada, Bulgaristan ise 3. sırada yer aldı. En pahalı tatil yeri ise İspanya'nın tatil merkezi İbiza oldu.
Çalışmada, Türkiye'nin giderek ucuzlaşmasının, ülkedeki yüksel enflasyondan ve istikrarsız ekonomiden kaynaklandığına dikkat çekildi. Sterlin'in son dönemde TL karşısında yüzde 64 değer kazandığı vurgulandı.
Sözcü
İlahiyat mezunu vatandaşın isyanı '70 yıldır dinciler bu ülkeyi yönetiyor, işte ülkenin hali! İlahiyat mezunuyum bundan sonra oyumu TKP’ye vereceğim!'93 izlenme
Tek adama göre kurgulana bu sistemde Kılıçdaroğlu kazanırsa, topal ördek olmaz!39 izlenme
İBB soruşturmasında yine aynı skandal görüntüler servis edildi! "Haysiyet cellatlığı yapıyor"24 izlenme
Narin Güran’ın cesedini dereye gömdü 4 yıl 6 ay ceza aldı: Nevzat Bahtiyar 11,5 ay sonra serbest!39 izlenme
Erdoğan'ın damadı Ukrayna ile ortak silah şirketi kurdu!141 izlenme
İsmailağa’da yerel seçim kavgası: Tarikattan kovulan Cübbeli Ahmet'ten zehir zemberek sözler43 izlenme
CHP’nin araştırma önergesine AKP’den ret: AKP hem emekliliği hem de emekli olduktan sonra yaşamayı zorlaştırdı38 izlenme
Bankaya borcunu ödeyemediği için takibe düşen kişi sayısı, geçen yıl 1.7 milyon daha arttı!60 izlenme