Londra merkezli Bluebay Varlık Yönetimi'nde gelişen piyasalar ekibinin yöneticisi olan stratejist Timothy Ash, hükümetin açıkladığı gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi (GES) gibi uygulamaların Türkiye’yi Lübnan’da olduğu gibi felakete sürükleyeceğini söyledi. Ash, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Türkiye’nin finansal kimyası her gün daha çok Lübnan’a benziyor. Bu kesinlikle tıpkı Lübnan’da olduğu gibi korkunç bir krizle sonuçlanacak. Tek soru şu: Ne zaman” dedi. Ash, Erdoğan yönetimine bir önerisi olduğunu da belirterek, “Fantezi finansı bırakın, faizi artırın” ifadelerine yer verdi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, vatandaşların yatırımlarını TL cinsi varlıklara yönlendirebilmesi için alternatif bir araç olarak uygulamaya koyduğu GES’lerin talep toplama işlemlerinin 15 Haziran 2022 tarihinden itibaren gerçekleştirileceğini açıkladı. GES'lerin getirileri, gelir performansı güçlü olan ve bütçeye hasılat aktarımı yapan KİT'lerin gelirlerine endeksli olacak. Yeni uygulamada, 3 ayda bir ödenecek kuponlar için uygulanacak asgari getiri garantisi sayesinde, vatandaşların gelir paylarındaki değişimlerden olumsuz etkilenmesi önlenecek. Bununla birlikte, GES'lere konu KİT'lerden bütçeye aktarılan hasılat performansı beklenenin üzerinde geldiğinde yatırımcılara ilave getiri sunulacak.
halktv.com.tr
ABD yönetimi, Türkiye’ye F-16 satışını onayladı28 izlenme
Emre Kınay'dan Gökhan Ünver duyurusu: ‘Mayıs ayında Gökhan Ünver'in ilan edilen oyunları Duru Tiyatro sahnesinde yer almayacak’33 izlenme
Erdoğan, Bahçeli'nin "İmralı'ya giderim" açıklamasıyla ilgili sorulan soruyu duymazdan geldi17 izlenme
#İzmir #deprem'inde 'BİM kolonları kesti, bina çöktü' iddiasıyla ilgili Özgür Özel'den flaş açıklama!187 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 7.680 yeni vaka tespit edilirken, 66 kişi hayatını kaybetti, 5.835 kişi de sağlığına kavuştu!40 izlenme
990 kilogramlık inek 17 bin avroya satıldı37 izlenme
Elektrik ve doğalgaza bir zam daha geliyor!330 izlenme
Aynı FETÖ gibi “tutuklanacaklar listesi” veriliyor!174 izlenme