Tutuklu Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. 19 Ağustos 2025'ten beri cezaevinde bulunan Güney için hazırlanan iddianamede, dosyanın İBB davasıyla dosyası ile talep edildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede Güney’in yanı sıra Özel Kalem Müdürü Seyhan Özcan, ablası Sabriye Akkaya, eniştesi İsmail Akkaya, şoförü Deniz Göleli ve koruması Veysel Eren Güven de sanık olarak yer aldı.
Tüm sanıklar hakkında 'Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olmamakla Birlikte Yardım Etme' ve 'Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık' suçlamaları yöneltilirken, her biri için ayrı ayrı 12 yıl 8 aydan 35 yıla kadar hapis cezası istendi.
Hazırlanan iddianame, İBB davasının görüldüğü İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nde henüz değerlendirme aşamasında.

Ceylan Sever'in haberine göre, İnan Güney'in Serkan Öztürk ve Rauf Cem Istıranca’nın yetkilisi olduğu 3K isimli şirketin gölge ortağı açık hava reklam mecralarında faaliyet gösteren birçok kişi ve şirket tarafından bilindiğini savundu. Ayrıca İnan Güney'in BELTAŞ müdürü olduğu dönemde İmamoğlu talimatıyla şirkete usulsüz ihaleler bağladığı da öne sürüldü.
Hazırlanan iddianamede Murat Kapki'nin ifadesine de yer verildi. Kapki'nin ifadesinde Güney'in İmamoğlu'na çok yakın bir isim olduğu ve ihalelerde usulsüzlük yaptığı öne sürülüyor.
İnan Güney hakkında hazırlanan iddianamede farklı isimlerin İnan Güney hakkında ifade verdikleri, İnan Güney'e belediye ihalelerinde usulsüzlük yaptığı ve adrese teslim ihaleler yaptığı suçlamalarının yöneltildiği görüldü.
Savcılık hazırladığı ve 35 seneye kadar hapsini talep ettiği İnan Güney iddianamesinin İBB davası ile birleştirilmesini talep etti.
Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney'in, gözaltına alınmadan hemen önce polislerin alması için masasının üzerine koyduğu 'önceki dönem harcamaları' belgeleri hakkında soruşturma başlatılmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 27 Ağustos 2025 tarihinde yaptığı açıklamada konu hakkında ayrıca bir soruşturma açıldığını duyurmuştu:
"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülmekte olan 2024/228233 sayılı soruşturma kapsamında tutuklanan İnan Güney’in makam odasında yapılan aramada emniyet mensuplarına teslim edilen ve Beyoğlu Belediyesince yapılan eski tarihli birtakım ihalelere ilişkin bilgiler ihtiva eden bilgi notu mahiyetindeki belgelere el konulmuş olup, evrakların muhteviyatlarının incelenmesi neticesinde anılan dosya kapsamı ile irtibatlı olmadığı anlaşıldığından, Cumhuriyet Başsavcılığımızca ayrı bir soruşturma numarası üzerinden işlemlere başlanmıştır."
Cumhurbaşkanlığı’nın “örtülü ödenek” harcamaları 2020 yılını aştı!45 izlenme
Kaftancıoğlu’ndan Soylu’ya yanıt: Bizde iftira, montaj yok hakikat var252 izlenme
O hizmete dev zam geliyor: Yüzde 1000 artacak!26 izlenme
Milyonlarca emekliyi ilgilendiren tasarı mecliste!1005 izlenme
Hane başına 7 bin 200 lira verilen destek programına emekliler ve çalışanlar da başvurabilecek44 izlenme
CHP’den Ali Yerlikaya ve Davut Gül hakkında suç duyurusu25 izlenme
Kocaeli Derince Limanı’ndaki patlamanın yeni görüntüleri ortaya çıktı51 izlenme
Dünya küçük kıyameti yaşıyor! 8.8'lik depremden sonra Rusya'da yanardağ patlaması40 izlenme
TSK'dan Atatürkçü temizliği mi? İhracı istenen Teğmenler akıllara o olayı getirdi
İddialar sonrası Karabük Üniversitesi paylaşımlarına 8 gözaltı
Erzincan'daki madende çalışan işçi konuştu: "15 yıldır baskı, tehdit ve mobbing var"
Rojin’in telefonunun şifresini İspanyollar kıracak