Kahramanmaraş merkezli depremlerde 50 binden fazla insanın hayatını kaybettiği dayanıksız yapılar da, iktidarın 2019 yılında çıkardığı ‘imar affı’ndan nasibini aldı. O dönem reklam filimleriyle cazip hale getirilen imar affı ile ilgili başrolde oynayan Hasan Kaçan ise, 6 Şubat’taki depremlerden sonra sessizliğe bürünmüştü.
Ancak, imar affı reklamı eleştirileri için bir açıklama yapmayan Kaçan, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir seccade üzerinde durduğu fotoğrafı kaçırmadı.
Kaçan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, “Düşman olsa bu hakareti yapmaz. Bu hakaret kabul edilemez” dedi.
Hasan Kaçan hesabından şunları kaydetti:
“Ey Müslüman… O, üstüne pabuçlarla basılan seccade sensin… Senin kutsalın, bütün değerlerin… Anan, baban, deden, ninen, eşin, evlatların… Senin geçmişin ve geleceğindir çamurlu pabuçlarla hoyratça çiğnenen. Düşman olsa bu hakareti yapmaz. Bu hakaret kabul edilemez.”
Velev ki ‘bilmeden’ basılmış olsun. Kendi milletinin kutsalını bilmemek daha da fenadır. Bilmek ve olağanüstü hassas olmak zorundasın. Başka inanç biçimlerine gösterdiğin hassasiyetin yüz katını göstermek zorundasın.
Bu fotoğraf yıllar ve yıllar boyu bu aziz millete zulmeden, camilerini ahır yapan, ezanını yasaklayan, kutsallarının üstünde tepinen, inancının düşmanı olan zihniyetin günümüzdeki tezahürüdür.”
Hasan Kaçan’ın bu geri dönüşüne sosyal medya kullanıcıları yoğun tepki gösterdi. Gelen tepkilerin ardından da Kaçan söz konusu paylaşımı sildi.
Sözcü
Enflasyon rakamları açıklandı, dolar fırladı! ENAG'ın rakamı TÜİK'in 2,5 katı!41 izlenme
'Başka seçeneği yok' diyerek açıkladı: İşte Erdoğan'ın yeniden aday olmasının tek formülü!39 izlenme
Buğday fiyatları uçunca un zamlandı: Vatandaşa birikimli şekilde yansıyacak!51 izlenme
İlçe Milli Eğitim Müdüründen okul müdürlerine skandal çağrı! "Öğrencileri dini derslee yönlendirin"87 izlenme
Mansur Yavaş'tan adaylık açıklaması30 izlenme
CHP'li Öztrak grafikle gösterdi ve ekledi: "Yıkım o kadar büyük ki artık hiçbir makyaj tutmuyor"36 izlenme
Yer: Esenyurt! Kocasını okey masasında başka bir kadınla görünce çıldırdı27 izlenme
MHP'de istifa depremi! "2 bin kişi CHP'ye geçiyoruz"45 izlenme
Ataşehir'de bir mekân sahibi iş yeri önüne park yapan aracı vinçle kaldırdı! Lüks araç böyle hurdaya döndü
Isparta'da düşen askeri helikopterin kaza yerinden ilk görüntüler
İddialar AKP'yi de korkuttu! Mesut Özarslan'a kapıyı kapattılar mı?
ABD’de çocuk istismarından tutuklandı, Türkiye’de bölüm başkanı oldu!