Home
29 Haziran 2024 ( 30 izlenme )
Reklamlar

Atatürk’ün fotoğrafını yakan öğrenciler beraat etti


Kayseri'nin İncesu ilçesinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını yaktıkları iddiasıyla yargılanan 4 lise öğrencisi hakkında karar verildi.



İncesu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturmanın ardından hazırlanan iddianame sonucunda, öğrenciler hakkında 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' suçundan ceza istenmişti. Ancak İncesu Asliye Ceza Mahkemesi, suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle öğrencilerin beraatine karar verdi.

Geçen yıl kasım ayında kapalı oturumda görülen davanın son duruşmasında sanıklar ve avukatları hazır bulundu. Mahkemede sözleri sorulan sanıklar, Atatürk'ün fotoğrafını yerde gördüklerini ve bu durumu istemedikleri için yakmış olduklarını belirtti. Mahkeme hakimi, yapılan eylemin 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' suçunu oluşturmadığına karar vererek 4 öğrencinin beraatine hükmetti.

Sanıklar, ilk kez hakim karşısına çıktıkları davanın ardından adli kontrol tedbiri ile tahliye edilmişti.

740172.webp

ataturkunfotografiniyakan4liseogrencisineberaat.webp

Yeniçağ

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

”Bu ülke İslam ülkesidir” diyen Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can torpil yaparken, AKP'ye geçen Mehmet Ali Çelebi de torpil isterken kameralara yakalandı Memleket Partisi'nde peş peşe istifa! Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldılar Muhammed Yakut'un, Melih Gökçek'le ilgili “Travesti Okşan” ile bir ilişkisi olduğunu ima etmesi gündeme bomba gibi düştü! Mağdurlar Erdoğan'a şikâyet etmişti: AKP'li müteahhit için tahliye kararı