İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Ekrem İmamoğlu'nun "lisans diplomasının sahteliği hususunda yapılan ihbarlar kapsamında" ve Yüksek Öğrenim Kurulu'nca hazırlanan rapor ile "diplomanın sahteliğine ilişkin tespitlerin yer aldığı rapor üzerine" soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.
Soruşturma kapsamında Ekrem İmamoğlu ifadesi alınmak üzere 26 Şubat'ta Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne davet edildi.

Oda TV'den Uğur Can Biçer'in haberine göre 5 yıl önce Ekrem İmamoğlu’nun diploması hakkında CİMER’e yapılan şikayet ve İstanbul Üniversitesinin konuyla ilgili verdiği cevap ortaya çıktı.
15 Şubat 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) yapılan şikayette Ekrem İmamoğlu’nun 1990 yılında Girne Amerikan Üniversitesi’nden İstanbul Üniversitesi’ne yatay geçiş yaptığı ve haksız geçiş yaptıysa "kamu vicdanı açısından menfaatin" geri alınması istendi.

CİMER’e yapılan şikayetin ardından İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü, İşletme Fakültesi Dekanlığı’na bir yazı göndererek konuyla ilgili cevap istedi.

Bunun üzerine İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanlığı'ndan 24 Mart 2020 tarihinde cevap geldi.
CİMER’e yapılan başvurunun incelendiği belirtilerek, İngilizce İşletme programı mezunlarından Ekrem İmamoğlu’nun 1990 yılında ilan edilmiş olan yurt dışı (2.sınıf) yatay geçiş kontenjanına başvurduğu ve başvurusunun ilgili maddelerce değerlendirilerek kabul koşullarını yerine getirdiği ve bu nedenle kayıt olduğu ifade edildi.
Sözcü
Müjdat Gezen’den İmamoğlu açıklaması: Bu defa 500 bin...171 izlenme
AKP’li başkanı şantajla istifa ettirdiler, herkes bu soruyu soruyor: Savcılık harekete geçecek mi?9 izlenme
"Korona virüsünden kurtuldum" dedikten sonrasına dikkat! Hastalıktan sonra yeni bir sorun ortaya çıktı23 izlenme
İmamoğlu: Kişilere, partilere, derneklere, vakıflara asla ama asla hizmet yok!148 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 56.780 yeni vaka tespit edildi, 68.268 kişi sağlığına kavuşurken, 189 kişi hayatını kaybetti!34 izlenme
Denetim raporu usulsüzlükleri ortaya döktü: AKP'li belediyeden ısmarlama ihaleler!35 izlenme
Herkesi ilgilendiriyor! İşte 2024'te yürürlüğe giren uygulamalar34 izlenme
Papa Francis, Paskalya Yortusu kapsamında 12 kadın mahkumun ayaklarını yıkadı29 izlenme
Bebek Otel'in sahibinin uyuşturucu test sonucu belli oldu
Murat Aci’nin kan parası için korkunç iddia! Ailesi "Kaça sattın?" diye sormuştu
Gürcistan'da düşen uçaktan kahreden haber! 20 personel vardı
TEMU yasağı fikri ondan çıkmıştı! Avdagiç şimdi de yurtdışı harcamalarını hedef aldı