SGK O KİŞİLERİ MERCEK ALTINA ALDI
SGK’nın yürüttüğü incelemelerde, özellikle yurt dışında yaşayan ve Türkiye’de sigortalı gösterilen kişilerin durumu dikkat çekiyor. Sahte iş yerleri aracılığıyla sigortalı gösterilip emekli maaşı almaya hak kazananların maaşları iptal edilirken, bu kişilere ödenen tutarların faiziyle geri tahsil edilmesi kararlaştırıldı.
TEK TEK TESPİT EDİLİYOR
Denetimlerde, boş araziler veya yıllar önce kapanmış iş yerleri üzerinden sigorta girişlerinin yapıldığı tespit edildi. SGK, bu tür işlemleri “sahte hizmet kazandırılması” olarak değerlendirerek, tespit edilen tüm emeklilik işlemlerini iptal etti.
ÜÇ YIL SÜREN İNCELEME SONUÇLANDI
SGK, 2021 yılından bu yana yürüttüğü incelemelerde sahte sigortalılık ile emeklilik kazananların sayısının arttığını tespit etti. Son üç yılda yürütülen detaylı araştırmaların ardından, sahte emekli maaşlarının geri alınmasına yönelik adımlar hızlandırıldı.
EMEKLİLİK İPTALİ HALİNDE NE YAPILMALI?
Emekliliği iptal edilen kişiler, öncelikle SGK'ya itiraz dilekçesi ile başvuruda bulunabilir. SGK ile doğrudan çözüm sağlanamazsa, konusunda uzman bir avukat aracılığıyla hukuki süreç başlatılabilir. Ancak, sahte sigorta işlemi yapıldığı tespit edilirse, emekli maaşı kesilir ve ödenen tutarlar geri tahsil edilir.
SGK, usulsüz sigortalılık işlemlerine karşı daha sıkı tedbirler alacağını ve denetimlerin kesintisiz devam edeceğini duyurdu.
Gerçek Gündem
42 devlet hastanesi kapısına kilit vurdu27 izlenme
MAK'ın Ocak 2023 anketi açıklandı46 izlenme
Okullarda tartışma yaratan ÇEDES uygulamalarına her geçen gün yeni bir skandal ekleniyor: Nereye gidiyoruz?44 izlenme
Kılıçdaroğlu pandoranın kutusunu açıyor! '20-22 Aralık arasında kamu bankalarından 19,1 milyar dolar satış yapıldı'74 izlenme
Kanal İstanbul’a ‘sıfır’ merayı imara açtılar!81 izlenme
Yağmur gibi yağan zamlar sonunda bir işe yaradı: Suriyeliler hayat pahalılığı yüzünden Türkiye'yi terk ediyorlar!49 izlenme
Hobi bahçesi düzenlemesinde Osman Gökçek'in dediği oldu21 izlenme
Alpay Özalan’ın danışmanı zehir zemberek sözlerle istifa etti! “Nankör vefasız saygısız”45 izlenme