İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine ‘ahmak’ dediği gerekçesiyle İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk ayağında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verilmişti.
Dava, son iki yıldır İstinaf Mahkemesi’nde görülmeye devam ederken, İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat davayla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.
Polat’ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:
“Ahmak davası” ile ilgili olarak son kez: ‘…karar istinafta onandı, çok yakında açıklanacak…’ gibi söylentilerin kararın onanacağını güçlü bir beklenti haline getirerek sonrasında ‘zaten bunu bekliyorduk, ne olacaktı ki…’ psikolojisini oluşturma çabasından öte bir anlamı olmadığını, halkın vicdanından dönen bu hukuka aykırı kararın, hukukçuların vicdanlarında da yer bulamayacağını düşünüyorum, hiçbir zaman hukuka aykırı bir beklenti içerisinde olmadım, olmayacağım, hukuksuzluğun normal olduğu düşüncesine alışmayacağım…”
Tele1
Bu iddia şeytanın bile aklına gelmez! Skandal corona açıklaması!196 izlenme
Tarihin en sıkıntılı dönemi... Enerjiye fatura kabarık çıktı!128 izlenme
Yoğun gündem arasında kaynayan son anket! Gençler çok net...19 izlenme
Yurttaşın alışveriş alışkanlıkları değişmek zorunda kaldı: Artık kalite ikinci planda!38 izlenme
Erciyes Üniversitesi 'T.C.' ibaresini kaldırdı!45 izlenme
Gazze'ye saldırılar sürerken İsraililer Türkiye'de 18 yeni şirket kurdu36 izlenme
Vatandaşın yüzde 71’i ekonomiden umut kesti42 izlenme
Bir büyükşehirde daha ulaşıma zam27 izlenme
Merkez Bankası rezervleri 32 haftanın en yüksek seviyesine çıktı
ABD, Kasım Süleymani'yi öldürdü AKP'li isimlerden dikkat çeken mesajlar geldi
Bakan Koca açıkladı: 7.489 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.449.839’a, can kaybı da 25.476’ya yükseldi!
Toplantı tarihi belli oldu: Asgari ücret için çarpıcı zam senaryosu