Tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan dün (27 Mart) gözaltına alındı.
Pehlivan hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Aklama Suçu Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun” kapsamında gözaltı kararı verildi.
Emniyet ekipleri, Pehlivan’ı evinde gözaltına aldı. Sağlık kontrolünün ardından İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Pehlivan, İBB’ye yönelik soruşturmada gizli tanıklardan birinin 100’e yakın sabıkasının bulunduğunu mahkeme tutanağına geçirmişti.
Mehmet Pehlivan, adliyeye sevk edildi. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen Mehmet Pehlivan savcılığa verdiği ifadenin ardından yurtdışı çıkış yasağı adli kontrol tedbiriyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.
İmamoğlu’nun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada gözaltı kararına tepki gösterildi. Paylaşımda İmamoğlu şunları ifade etti:
Yasakçı akılda ne yalan biter ne de iftira. Bu sefer de uyduruk gerekçelerle avukatım Mehmet Pehlivan gözaltına alındı. Demokrasi darbesi yaptıkları yetmiyormuş gibi bu darbenin mağdurlarının kendilerini savunmasına da tahammül edemiyorlar. Demokrasi darbesine hukuk darbesini de eklemek istiyorlar. Bir avuç kifayetsizin ülkemize yaşattığı kötülük büyüyor. Derhal avukatımı serbest bırakın.
İstifa ettirilen AKP'li Recep Altepe korumasını vurdu!68 izlenme
AKP’li vekilden Kaz Dağları’ndaki ağaç katliamına ilginç savunma!172 izlenme
Sayıştay sır gibi saklanan dev ihaleleri tek tek ortaya çıkardı!53 izlenme
3 bin liralık ikramiyeyi enflasyon çoktan eritti24 izlenme
Genç gurbetçi yalancı gurbetçileri rezil etti! 'Buraya gelen Almancıların hiç konuşma hakkı yok. Madem konuşacaklar o zaman gelsinler burada yaşasınlar'29 izlenme
Emeklinin bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Erdoğan’ın masasında bekliyor7 izlenme
Kent Lokantası kuyruğunda bekleyen vatandaş: "Ekonomi battı, memleket bitti. Enflasyon mu? Düşmeyecek. Daha kötü olacak. Yenilenme şart"30 izlenme
Kur Korumalı Mevduattan çıkan para nereye gittiği ortaya çıktı32 izlenme