İBB’ye yönelik yürütülen mali soruşturma kapsamında 23 Mart’ta tutuklanan ASOY İnşaat’ın sahibi Adem Soytekin, daha önce “etkin pişmanlık” hükümlerinden faydalanmış ve ifadesi yeterli görülerek 10 Temmuz’da tahliye edilmişti.
Ancak soruşturma dosyasını yeniden değerlendiren savcılık, Soytekin’in verdiği beyanlarda “tutarsızlık” tespit ettiğini belirterek 21 Ekim’de yeniden tutuklanması talep etti.
Mahkeme, talebi yerinde bularak Soytekin’in “suç örgütüne üye olma” ve “rüşvet almak” suçlarından tekrar tutuklanmasına karar verdi. Soytekin ikinci kez cezaevine gönderildi.
Adem Soytekin’in “etkin pişmanlık” ifadesi sonrası İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan “suç örgütüne üye olma” suçlamasıyla tutuklanmıştı. Soytekin, ifadesinde 7 Mart 2025'te mal varlığına tedbir kararı konulmasının hemen ardından avukat Mehmet Pehlivan'ı aradığını, aynı günün akşamı Mehmet Pehlivan öncülüğünde Fatih Keleş, Tuncay Yılmaz, Turan Taşkın Özer, Hüseyin Köksal ve İbrahim Bülbüllü ile ofiste toplandıklarını iddia etmişti.
Soytekin, Mehmet Pehlivan'ın konuşmasında, ifadelerde neler konuşulacağının belirlendiğini ve belediye bürokratlarının tutuklanması halinde hepsine maddi yardım yapılacağını, operasyonun siyasi olduğunun söylemesi yönünde öğütlediğini ileri sürmüştü.
Soytekin'in ifadelerinin "tutarsız" bulunması ve yeniden tutuklama kararı verilmesinin ardından sosyal medya üzerinden Mehmet Pehlivan için özgürlük çağrısı yapılmıştı.
Cumhuriyet'ten Batuhan Serim'in haberine göre, Soytekin’in ifadesinin “eksik” veya “tutarsız” bulunmasının Pehlivan’ın dosyasına etki etmeyecek.
Pehlivan hakkında Soytekin dışında farklı isimlerin de ifadelerinin bulunduğunu aktaran savcılık kaynakları, tutukluluk konusunda bir değişiklik olmayacağını belirtti.
Bir hafta geçti vatandaş akıllarına yeni geldi! Belediye 1 ton sucuk dağıtacak30 izlenme
Nagehan Alçı ve Fatih Altaylı birbirine girdi!84 izlenme
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 'Belediyeye minibüsle gidiyorum, makam araçlarını sattım!'78 izlenme
İran, düzenlediği drone saldırılarıyla Suudi Arabistan'daki dünyanın en büyük petrol rafineri merkezi Aramco'yu vurdu!26 izlenme
Bakanlıktan kullanılmayan havalimanı açıklaması! "Gerektiği anda kullanılacak"73 izlenme
Gökçek’in Yavaş yönetimine 118 milyon liralık borç bıraktığı ortaya çıktı!100 izlenme
'Kadına Şiddete Hayır' yürüyüşünde polisten kadınlara biber gazlı ve plastik mermili müdahale !141 izlenme
Sedef Kabaş'ı tutuklayan hakim kıdemsiz çıktı!81 izlenme