İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı Ekrem İmamoğlu 17 Nisan günü mazbatasını alarak göreve başladıktan sonra ilk atamalarını yaptı. 1995 yılından beri İBB'de görev yapan Nuri Sait Yıldırım İBB Özel Kalem Müdürü oldu.
Yıldırım, 1998 yılından bu yana İBB Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda müfettiş olarak görevini sürdürüyordu. Müfettişliğinin ilk yıllarında İBB Kent Orkestrası Müdürlüğü'nde iki yıl müdür yardımcılığı, 20122014 yılları arasında İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı görevlerini yürüttü. Yıldırım, İmamoğlu’nun atamasının ardından 25 Nisan 2019 tarihinde İBB Özel Kalem Müdürü sıfatı ile görev yapmaya başladı.
İBB'nin yeni Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı da Nurten Uğursoy oldu.1982 yılında İBB kadrosunda görev yapmaya başlayan Uğursoy, 20092015 yılları arasında Gaziosmanpaşa Belediyesi Teftiş Kurulu Müdürü, 2015 yılından itibaren de Avcılar Belediyesi Teftiş Kurulu Müdürü olarak görev yaptı.
BAŞKAN DANIŞMANLARI
İmamoğlu 2 bürokratın dışında 5 danışman ataması da yaptı. Danışman olarak Melih Geçek, Ertan Yıldız, Naim Erol Özgüner, Yiğit Oğuz Duman ve Murat Ongun atandı. Ongun, İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminden beri basın danışmanlığını yapıyordu.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/imamoglundanilkatamalar2burokratve5danismanatadi4584187/
AKP’li eski belediye başkanından AKP’lilere hodri meydan!78 izlenme
İran'da başörtüsü isyanı! Mahsa'nın ölümü sonrası halk sokaklara döküldü43 izlenme
‘Olmayan’ müdürlük faaliyette görünüyor!330 izlenme
Yangında şehit düşen Bayram Eren'in babası konuştu: "En son Adıyaman depremine gitti, bir ay sonra geldi. Evde durmuyordu, durduramıyorduk. AKUT’taki abileri nereye çağırırsa oraya koşturuyordu"13 izlenme
Özel hastanede şüpheli bebek ölümü iddiası: Acılı aile şikâyetçi oldu24 izlenme
Atatürk’ün, Yolsuzluğu İhbar Edenlere Ödül Verdiği 1933 Tarihli Belge Ortaya Çıktı! Peki Hangi Kurumda Yolsuzluk Yaşandı51 izlenme
Dünyanın en güzel kadını seçilen golfçü Paige Spiranac, kıyafetiyle göz doldurdu.60 izlenme
“Ağzına telefon sokulan dayı” olarak tanınan vatandaştan yıllar sonra AKP pişmanlığı: "Ellerim kırılsaydı da oy vermeseydim"20 izlenme