CHP lideri Özgür Özel, 23 Mart'tan bu yana Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Cumhurbaşkanı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için 81 ilde Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi açacaklarını açıklamıştı.
Bu açıklamanın ardından ilk aday ofisi partinin Başkent Ankara'daki Bülent Ecevit Parti Okulu’nda açıldı.
Aday ofisinde Atatürk’ün fotoğrafının kaldırılarak, yerine İmamoğlu’nun fotoğrafının asıldığı yönündeki paylaşımlar sosyal medyada tartışma konusu oldu.
Konuyla ilgili İmamoğlu'ndan ilk açıklama geldi.
Avukatları aracılığıyla adına açılan Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi isimli X hesabından açıklama yapan İmamoğlu, 2019'da İBB'de göreve geldikten sonra makamına astığı Atatürk fotoğrafını paylaşarak şunları kaydetti:
“Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisimizin açılışını büyük bir heyecanla ve gururla takip ettim. Ancak sosyal medyada yürütülen bazı tartışmalardan Silivri’de bulunmam nedeniyle maalesef gecikmeli haberdar oluyorum.
Atatürk posterinin indirildiğine dair başlatılan kampanyayı büyük bir üzüntüyle gördüm. Bu yakıştırmanın, kişisel olarak beni ve yol arkadaşlarımı yaralamaya dönük olduğu açık.
Biz ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda yürüyor, onun ilkelerini, devrimlerini ve Cumhuriyeti hayatımızın ve siyasetimizin temeli olarak görüyoruz.
Bugün ne için yola çıktığımız da, kimin makamına talip olduğumuz da bizim için son derece nettir.
Kimse bizim Atatürk’e duyduğumuz sevgiyi ve mirasına olan bağlılığımızı sorgulayamaz. Buna cevap vermeyi bile zul addederim. Attığımız her adım, onun “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir” sözünün ete kemiğe bürünmüş halidir.
Yolumuz belli, zihnimiz berraktır.
“Azim ve kararlılıkla”
Cumhuriyetin ikinci yüzyılında ülkemizi hep birlikte aydınlık yarınlara taşımaya kararlıyız."

Sözcü
SADAT'tan silah satışı itirafı!40 izlenme
CHP'li Yavuzyılmaz, ETİ Maden Genel Müdürlüğü'nün astronomik kirasını açıkladı!109 izlenme
AKP'li belediye başkanı cami önündeki konuştu, CHP’li meclis üyelerini hedef gösterdi!74 izlenme
Birleşmiş Milletler’den Türkiye’ye ‘İstanbul Sözleşmesi’ çağrısı63 izlenme
Koç Holding’den unutulmaz bir 10 Kasım videosu daha !370 izlenme
'10 gündür grevde olan Lezita'ya 50 Hint işçi işbaşı yaptırıldı'41 izlenme
Sedat Peker'in iddialarının ardından Soylu gündeme getirmişti, Mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçinin izleri ortaya çıktı!57 izlenme
1.1 milyon kişi daha bankaların takibine düştü49 izlenme