CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek eylemlerinde gözaltına alınan ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla 14’ü 68 gündür tutuklu 16 gencin davasında ilk duruşma, bugün İstanbul 40. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülüyor Duruşma, Silivri’de, Marmara Cezaevi 2 no’lu duruşma salonunda yapılıyor.
Gençlerin tamamı duruşma salonuna gelirken, aileleri alkışlarla karşıladı. Duruşmayı, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, CHP Trabzon Milletvekili Avukat Sibel Suiçmez, İYİ Parti Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu, CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Selli Dursun, İstanbul Barosu avukatları ve birçok yurttaş izliyor. Duruşma kimlik tespitiyle başladı ve bir süre sonra savunmalara geçildi.
14'ü tutuklu 16 gencin iddianamesi olaydan 45 gün sonra hazırlanmıştı. İddianamede, 16 kişi için TCK'nin 299. maddesi uyarınca “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.
İddianamedeki “Şüphelilerin, Cumhurbaşkanı aleyhine hakaret içeren slogan atan grubun yanında durmalarının Cumhurbaşkanına hakaret eylemi kapsamında değerlendirilebileceği kanaatine varılmakla” ibaresi dikkat çekmişti.
Sözcü
İnce: Türkiye aynı esnaf lokantası gibi!135 izlenme
Çerçioğlu’nun ihmali Denizli’yi yaktı! Büyük skandalı belediye başkanı açıkladı32 izlenme
Süleymancılar soruşturmasında bomba detay: Alihan Kuriş'in kullandığı hat kimin üstüne kayıtlı çıktı?23 izlenme
Özgür Özel: "Erdoğan dünün mağduru, bugünün zalimidir!"32 izlenme
Türk doktor 1 dakikada koronavirüs tanısı için çalışıyor!90 izlenme
Müjdat Gezen ve Metin Akpınar soruşturmasında büyük skandal!79 izlenme
Teğmenlerin yemin törenindeki nöbetçi komutan Alper Albay: 'Vatanıma hizmete devam edeceğim'27 izlenme
Ödemiş yangınında can kaybı 3'e yükseldi32 izlenme
Türkiye'de yaşayan ama Türkçe bilmeyen yabancı uyruklu adam, Erdoğan'ın kazanmasıyla sokağa çıkıp seçim sonuçlarını böyle kutladı
Salda Gölü'nde tepki çeken görüntü!
Biz Atatürkçü adamlarız
Erdoğan 'Suriyelilere maaş bağlamadık' demişti, maaş alan Suriyeli 'Burada vatandaşlık alırsak rezil olurum. Maaşım olmaz, çalışamam!'