Mehmet Özhaseki: “Tehdit varsa aday çekilecek”
AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özhaseki, Cumhur İttifakı'nda yer alan MHP ve AK Parti'nin ayrı ayrı seçime girdiği illerde başka bir partinin kazanma ihtimali olması durumunda bir adayın çekileceğini açıkladı.
Özhaseki, "Bizim tehdit olarak gördüğümüz kişilerin seçilme riski varsa aday çekilecek" dedi.
CNN Türk'te konuşan Özhaseki, geçen ay Ankara'da kararsız seçmen sayısının yüzde 30 olduğunu ve bunları ikna etmeye çalıştıklarını söyledi. Özhaseki rakibi Mansur Yavaş'ın eleştirilecek çok yönü olduğunu ancak kendi politika yapma tarzı olmadığını ifade etti.
CHP'nin dün açıkladığı seçim bildirgesinin kendilerinin daha önceki programlarından alındığını savunan Özhaseki, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birlikte mitinge çıkacaklarını da söyledi.
Cumhur İttifakı'nın Iğdır, Kars, Giresun gibi illerde tek aday çıkaran Millet İttifakı'na karşı ve HDP adaylarına karşı iki ayrı parti olarak seçime girmekten vazgeçebileceği ve ittifakın genişletebileceği geçen hafta gündeme gelmişti.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YALANLAMIŞTI
Geçtiğimiz günlerde Sivas’ta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da Özhaseki’nin çekileceği iddiaları ile ilgili “Bazı dedikodular oluşturuyorlar. Neymiş; AK Parti adayını çekecekmiş sakın bu yalanlara aldanmayın. Biz sıradan bir mahalle partisi değiliz” ifadelerini kullanmıştı.
NACİ BOSTANCI DA ADAY ÇEKME SİNYALİ VERMİŞTİ
Öte yandan, AKP Grup Başkanı ve eski milletvekili Naci Bostancı, Amasya'da partisinin seçim çalışmaları sırasında, Cumhur İttifakı’nın yerel seçimler için aday gösterdiği 49 ilde değişikliğe gidilebileceğini açıklamıştı. Bostancı, "Bir çalışma çerçevesinde, hangi parti önde ise hangi partinin durumu iyi ise o vilayet merkezinde onun adayı lehine Cumhur İttifakı'nın diğer ortağının çekildiği bir program uygulanacak. 19 Şubat'a kadar vaktimiz var, bu çerçevede çeşitli yerlerde aday çekmeler olabilir, buna ilişkin gelişmeleri de takip etmek lazım.” dedi.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/mehmetozhasekitehditvarsaadaycekilecek223262h.htm
Türkiye menşeli fıstık kremasında salmonella alarmı: ABD'de ürünler geri çağrılıyor33 izlenme
Taksim’de “tebliğciler” Noel ve yılbaşı broşürü dağıttı!224 izlenme
Sağlık Bakanı Koca açıkladı: 75 can kaybı, 3629 vaka!140 izlenme
Milletvekillerine yeni hizmet! Anne ve babaya da ücretsiz sağlık!152 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 88.145 yeni vaka tespit edildi, 81.530 kişi sağlığına kavuşurken, 189 kişi hayatını kaybetti!58 izlenme
CHP'li İnce'den Atatürk ve İsmet Paşa sorusu!229 izlenme
31 yıl sonra tahliye olan PKK'lıyı Şırnak'ta kahraman gibi karşılayıp çakarlı araçla konvoy oluşturdular!47 izlenme
Akaryakıt zammı öncesi istasyonlardaki araç kuyrukları caddelere taştı!80 izlenme
Araç muayenede yeni dönem haberlerinin perde arkası: Şirketin reklamı mı yapılıyor?
Diyanet'in 2022 bütçesi 16.1 milyar lira! Diyanet'in bütçesi hangi bakanlıklardan daha çok?
Elektrik faturalarının neden arttığını açıkladı! Kötü haberi verdi...
CHP İl Başkanı ile MHP'li meclis üyeleri, AKP'li belediye başkanının yolsuzluklarını ifşa etti!