Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, televizyon programında RTÜK üyesi İlhan Taşçı'yı hedef alarak Taşçı'nın hazırladığı yıllık ceza karnesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Taşçı, söz konusu açıklamalara sosyal medya hesabından yanıt verdi. Taşçı şu ifadeleri kullandı:
"RTÜK Başkanı katıldığı bir televizyon programında hazırladığım yıllık ceza karnesiyle ilgili hakkımda gerçeği yansıtmayan değerlendirmelerde bulunmuştur. Açıklama gereği doğmuştur.
Sayın Ebubekir Şahin haftada en az kez bir Üst Kurul toplantısında yasa emrettiği için bir araya geliyoruz. Bu tercih değil yasal bir zorunluluk.
RTÜK’ün verdiği cezaları öyle kesip kırpıyorsunuz ki TÜİK Başkanına dahi taş çıkartıyorsunuz.
Verilen cezalarla ilgili hangi sayıları kamuoyuna yanlış aktarmışım doğrusunu siz açıklayın!
Tek doğrunuz cezalar verilirken ya da ceza vermeye kıyamadığınız kanallarla ilgili tartışmalar sırasında ben de Üst Kurul toplantısındaydım. Neredeyse her kurul toplantısında ceza adaletsizliğine karşı olduğum vicdanen ve hukuken uygun görmediğim kararların tamamına karşı oy kullanıp muhalefet şerhi yazdım/yazıyorum."
"Her ne kadar yapamayacağınızı bilsem de bir kez daha sizin istediğiniz televizyon kanalında cezaları ve görüşülmeyen, kurula getirmediğiniz dosyaları tartışalım. Kamuoyu takdir etsin.
RTÜK Başkanının kasıtlı bulduğu ikimizin de hazır bulunduğu toplantılarda alınan karalardan hareketle hazırladığım karne bu ?? Madem yanlış çıkıp “doğrusunu” açıklamasını bekliyorum."
Tele1
23 Haziran seçimleri için çok tartışılacak tebligat... "Sabahtan beri evleri dolaşıp bu kağıtları teslim ediyoruz"801 izlenme
Döviz açığında tarihi artış: 13 yılın zirvesi23 izlenme
İŞSİZLİKTE SON NOKTA! 830 işçi alınacak mevsimlik işe binlerce kişi başvurdu!99 izlenme
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü'nden büyük skandal! Naci İnci, öğrenci ve öğretim üyelerinin bilgilerini danışmanlık şirketine satmış37 izlenme
TÜGVA'da bir skandal daha! Yöneticisi uyuşturucu operasyonunda yakalandı!37 izlenme
Mehmet Şimşek imzaladı: Memur ve memur emekli zammı netleşti45 izlenme
Bakan yardımcısı itiraf etti! Mehmetçiği tedavi edecek doktor azaldı!85 izlenme
09.05’teki deprem sosyal medyada gündem oldu42 izlenme