Türkiye’de ekonomik tablo gün geçtikçe daha da umutsuz bir tablo çizmeye devam ederken sosyal medyada gündeme gelen bir fotoğraf kafaları karıştırdı.
Ortaya koyulan yetersiz politikalar nedeniyle vatandaşın enflasyon ve döviz farkı altında ezilmesine neden olan iktidarın çareyi yeni para basmakta aradığı iddia edildi.
Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafta ardışık seri numaralı 200 liralık banknotlar sıralandığı görülüyor. Ne zaman basıldığı bilinemeyen ve D…247’den başlayan 200 liralık ardışık seri numaralı banknotlar 273’de son buluyor. Söz konusu fotoğraf iktidarın piyasaya yeni para pompaladığı iddialarına neden oldu. Aynı zaman da paraların yeni basılmış olmaması da yüksek ihtimal, paralar bir bankadan ya da ATM'den çekilmiş de olabilir.
Şayet Hazine ve Maliye Bakanlığı karşılıksız para basıyorsa ülkedeki hiperenflasyonu daha yüksek seviyelere çıkarıyor. Para basılması ülke içinde ve dışında para birimini değersiz kılan başlıca faktörlerden biridir.
İşte sosyal medyayı sallayan o fotoğraflar:
Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, seçimi değerlendirdi32 izlenme
İmam hatiplerin ne kadar ayrıcalıklı olduğunu, bu rakamları görünce daha iyi anlayacaksınız!303 izlenme
Hakkını arayan Polonez işçilerine biber gazlı müdahale24 izlenme
Sağlık Bakanı ‘aracı yok’ demişti! Çin aşısında dikkat çeken detay108 izlenme
Şamil Tayyar'dan Savcı Sayan'a... AKP'liler yargı krizine art arda isyan etti19 izlenme
Tarihi bina da Bilal Erdoğan'ın vakfına mı?183 izlenme
İstanbullular gelecekten umutsuz: Kredi kartı borçları alarm veriyor!10 izlenme
Esila Ayık hastaneye kaldırıldı!29 izlenme
AKP milletvekili, 1983 yılında temeli atılan 1992 yılında hizmete açılan Atatürk Barajı için ‘’Atatürk Barajını ülkemize biz kazandırdık’’ dedi
Vatandaştan doları düşürmek için her yolu deniyor: "Enerji gönderirsek doları düşüreceğiz. Kış kış dolar, düş düş dolar, in dolar in"
İstanbul'da gerici saldırı ! Sevgilisine sarılan kadını darp ettiler !
İktidar medyasının Silivri kurgusu bir kez daha elinde patladı