Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklama kararı verilmiş ve görevden uzaklaştırılmıştı. Bu gelişmenin ardından belediye meclisi, başkan vekilini belirlemek üzere toplandı.
Meclis toplantı salonunda kapalı zarf usulüyle yapılan seçimde toplam 29 üye sandık başına giderek tercihlerini belirledi. Yapılan ilk tur oylamada CHP’li Hatice Terekeci Özkan 18 oy alırken, rakibi Adalet ve Kalkınma Partisi adayı Şemsettin Karabulut 9 oyda kaldı; 2 oy ise boş çıktı.
İkinci turda da oy oranlarının değişmemesi üzerine üçüncü tura geçildi. Üçüncü turda salt çoğunluk olan 17 oya ulaşan adayın seçimi kazanacağı kuralı uygulandı.
Son turda da oyların dağılımı aynı kalınca, CHP’li Hatice Terekeci Özkan resmi olarak Uşak Belediye Başkan Vekili olarak belirlendi.
Hatice Terekeci Özkan sonuçların ardından “Başkan vekilliği görevinde beni bu makama layık gören ve destekleyen arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bu süreci ortak akıl, sağduyu ve şeffaflık ilkeleriyle yöneteceğiz. Bizim için asıl olan Uşak halkıdır, geri kalan her şey teferruattır” dedi.
NEFES
Yeni program 700 bin kişiyi işsiz bırakacak!359 izlenme
Meral Akşener'den yeni video 'Sadece dilini kirletmedi. Kalbini de öfkesinin esiri etti'47 izlenme
Sedat Peker'in videolarının ardından neler oldu, hangi sonuçları doğurdu?63 izlenme
MSB “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan teğmenlere soruşturma açıldığı iddialarını yalanladı36 izlenme
Merkez Bankası'nın rezervleri eridi!45 izlenme
İran F-15 savaş uçağını nasıl vurdu?28 izlenme
Mansur Yavaş'tan 'toplu İstifa' İddialarına dert yanıt: "Fitne ve iftira operasyonu"21 izlenme
Adli Tıp: Metin Lokumcu'nun ölümünde biber gazının etkisi var62 izlenme