Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 30 Kasım 2021'de Türkiye'nin ‘yeni ekonomi modeline' geçtiğini ilan ederek “Yüksek faizi kenara itiyoruz, düşük faizle, üretimi ve ihracatı destekleyeceğiz” dedi. Ancak ekonomide tüm dengeler yine alt üst oldu. Bu durum kamunun projelendirdiği ve ihale ettiği işleri de olumsuz etkiledi. Birçok inşaat yarım kaldı, müteahhitler havlu attı, devlet de yeniden ihaleye çıkmak durumunda kaldı. Bunun son örneği Diyarbakır Şehir Hastanesi projesinde yaşandı.
İHALEYİ LİMAK İNŞAAT KAZANDI
Sağlık Bakanlığı'na bağlı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü, 23 Ağustos 2021'de “Diyarbakır Kayapınar 1000 Yataklı Şehir Hastanesi Yapım İşi” adı altında bir ihale düzenledi. İhaleyi, 1 milyar 93 milyon 312 bin TL teklif veren Limak İnşaat kazandı. Aralık 2021'de yeni ekonomi modeline geçen iktidarın attığı adımlar inşaat maliyetlerini de fırlattı.
6 AY SONRA HAVLU ATTI
Emtia fiyatlarındaki yükseliş, artan işçilik maliyetleri üzerine Diyarbakır Şehir Hastanesi projesi içinden çıkılmaz bir hal alınca Limak, inşaatı nisan ayında durdurdu ve projeden çekildi. Sağlık Bakanlığı Diyarbakır'da şehir hastanesi için yeniden ihaleye çıktı.

439 dönümlük arazi üzerine yapılacak proje 260 bin metrekare kapalı alan, 50 bin 444 metrekare bina oturum alanından oluşuyor. 1000 yataklı Diyarbakır Kayapınar Şehir Hastanesi bitince böyle görünecek.
Diyarbakır'da 2015 yılından beri yapılması planlanan ancak yılan hikâyesine dönen 1000 yatak kapasiteli şehir hastanesi inşaatı için Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yeniden ihaleye çıktı. Sağlık Bakanlığı bu defa projenin yaklaşık maliyetini 4 milyar 28 milyon lira olarak belirledi, verilebilecek en düşük teklif ise 3 milyar 215 milyon liraydı.
TEKLİFLER ALINDI
2329 Kasım 2022 tarihleri arasında firmalar tekliflerini yaptı. En düşük teklifi 3 milyar 924 milyon lira ile Gürbağ verdi. İkinci en iyi teklif ise 3 milyar 950 milyon lira ile Siyah Kalem ile Zey Ortaklığı'ndan geldi. YDA 3 milyar 975 milyon, İntaş ve Nesma 4 milyar 13 milyon, Ahes ile Shem 4 milyar 41 milyon, Rec İnşaat ise 4 milyar 270 milyon lira teklif etti. İhale Komisyonu'nun yakında zamanda teklifleri değerlendirip sonucu açıklaması bekleniyor.
Sözcü
81 yaşındaki Çetin Doğan tutuklanarak cezaevine gönderildi!71 izlenme
Türk devlet liderlerinin büstlerine gerici saldırı!97 izlenme
Valilik ormana dalan çimentoculara siper oldu, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne dava açtı25 izlenme
Yattara, İmamoğlu'ndan öyle bir şey istedi ki... O anlar kameralara yansıdı31 izlenme
Depremzede vatandaş baba yadigârı Atatürk portresini yeri olmadığı için Kılıçdaroğlu'na emanet etti46 izlenme
Türkiye bunu da gördü! Ucuz ekmek kuyruğundan sonra vatandaşlar Adıyaman'da askıda bayat ekmek kuyruğunda!59 izlenme
İGDAŞ faturaları 30 günlük olarak yeniden düzenliyor93 izlenme
"1 milyon insan işini kaybedecek"725 izlenme
Soylu yakın Ebabil Harekâtı, Ali Yerlikaya'yı hedef aldı: Paylaşımı hemen sildi
Asgari ücrette yeni rakam belli oldu: 'Asgari ücrette iki bakan anlaştı'
Erdoğan Suudi Arabistan'a toz kondurmadı: "Nefret siyasetinin kardeş ülkeleri hedef alması..."
Soma’daki engelli madenci '525 lira maaş bağladılar, eşime pazar parası veremiyorum; bu mudur adalet?'