Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) SUT’ta yaptığı değişiklik bugün Resmi Gazete’de (RG) yayımlandı. Tebliğ ile Covid19 olası/kesin tanılı hastaların özel hastanelerde yoğun bakım sürecinden önce ve sonra serviste yatış sürecinde yapılacak her türlü işlem/girişim/tetkik/tahlil için ilave ücret alınmamasına ilişkin bir düzenleme yapılmadı. Ancak özel sağlık kurumlarının işine yarayan düzenleme hayata geçirildi.
DEĞİŞİKLİK ÖZEL HASTANELERE YARADI
Sosyal Güvenlik Kurumu’nun tüm hastaneler için geçerli olan yoğun bakım tedavisinde, sadece pandemi süresince olası veya kesin Covid19 pozitif olgularına yönelik tedavilerde hastanelere ödeyeceği ücrette yaklaşık iki kat artış yapıldı.
SUT değişikliğinde yoğun bakım tedavisinde sadece pandemi süresince pandemi olgularına yönelik tedavilerde pandemi bakım hizmeti ile pandemi olgularına yönelik tedavilerde Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından temin edilen antiserumlar ile ilaçların parenteral formları için SGK’nın hastanelere ödeyeceği ücrette artış yapıldı.
ÜCRET ALMAYA DEVAM EDECEKLER
Özel hastaneler, pandemi hastanesine dönüştürülmesine karşın herhangi bir değişiklik yapılmadığı için Covid19 olası/kesin tanılı hastaların yoğun bakım sürecinden önce ve sonra serviste yatış sürecinde yapılacak her türlü işlem/girişim/tetkik/tahlil için ilave ücret almaya devam edebilecekler.
Yapılan değişiklik şöyle;
Resmî Gazete’de yayımlanan Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinin 2.4.4.H (Yoğun bakım tedavisi) numaralı maddesinin altıncı fıkrasında, ‘’Türkiye Halk Sağlığı Kurumu (Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı) tarafından temin edilen Botulismus Polivalan Antiserumu (Tip A, B ve E), Botulismus Polivalan Antiserumu (Tip A, B, C, D, E, F, G ), ATC kodu “B01AC, B01AD, R07AA” olan ilaçların parenteral formları ile immünsuprese veya immün yetmezliği olan hastalarda ATC kodu “J02AA, J02AC, J02AX, V03AB34 ” olan ilaçların parenteral formları, ayrıca faturalandırılabilecektir’’ değişikliği yapıldı.
Atatürk’e hakaret etti, yargı çarptı!247 izlenme
Yenidoğan çetesindeki hastane için yeni iddia: "Taburcu olacakken 'Öldü' dediler"24 izlenme
Biden, Türkiye’yi Demokrasi Zirvesi’ne davet etmedi!43 izlenme
Rus ordusundan temizlenen Irpin'in son hali görüntülendi, kent kullanılmaz hale geldi!63 izlenme
ABD, 22 yaşındaki Selin'i konuşuyor! Türkiye'nin gururu olmuştu, soruşturma başlatıldı22 izlenme
Sedat Peker'in iddialarıyla gündeme gelen Ali Ercan'ın şirketi iddiayı reddetti, yeni belgeler ortaya çıktı!94 izlenme
Alper Gezeravcı’dan kalemle yer çekimi testi63 izlenme
Kabataş yalanını o türbanlı yazar üretti!534 izlenme
Şehit askerimiz Afrin'e giderken kameralara bakın neler demişti...
Narin Güran cinayeti: Nahit Eren, A Haber'in kanlı eldiven iddiasını yalanladı
AKP’den CHP’ye geçen belediyede borç krizi! ‘Görünmeyen borçlarla 3 milyar TL’yi bulabilir’
Sahte evrakla TOKİ ihalesini kazandı!