İBB’nin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) talebiyle Bartın’a gönderdiği iş makinalarının diğer araçlarla birlikte Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü önünde bekletildiğini söyleyen Bankoğlu, “Valiliğe, AFAD’a göre ihtiyaç yoksa araçların yetkisini bize versinler, her yerde ciddi şekilde ihtiyaç var” ifadesini kullandı.

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu
Bankoğlu, “Salı sabaha karşı 4 gibi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Bartın’daki AFAD’ın, İstanbul AKOM’a yaptığı çağrı üzerine buraya bazı iş makinaları geldi. Bazıları küçük de olsa çalışma yaptı ama birçoğu neredeyse 2 gündür sanayide bekletiliyor. Salı sabahı 4 gibi Bartın’a gelen arkadaşlar sabah 7.30’da işin başına geldiler ama nedense kendilerine görev verilmedi. Gerçekten bu araçlara ihtiyaç mı yoktu? Yoksa bunun arkasında başka bir sebep mi var? Bunu sorguluyoruz” diye konuştu.
Makinalara ciddi şekilde ihtiyaç olduğunu söyleyen Bankoğlu, “Valiliğin bu araçlara ihtiyacı yoksa geçen yıl Ağustos 2021’de yaşadığımız selde olduğu gibi araçları bizim yetkimize versin. Eğer gerçekten Valiliğe, AFAD’a göre ihtiyaç yoksa araçların yetkisini bize versinler her yerde ciddi şekilde ihtiyaç var. Biz daha dün Kozcağız ve Kumluca’daydık” ifadelerini kullandı.
Afet zamanı siyaset yapma zamanı değil diyoruz. Ama afetler ‘kaderdir’ diyenlere bir çağrımız var. Afetler kader değil, afetler gerekli önlemlerin, korumaların, tedbirlerin alınmamasından kaynaklanır. Yetkililer, sorumlular bunu unutmasın.

“BU ARAÇLARIN ÇALIŞMASINA İHTİYAÇ VAR”
İSKİ’nin gönderdiği araçlar haricinde bekletilen araçlar olduğunu ifade eden Bankoğlu, “2 tane JCB var dün bir tanesi çalışmış bugün hiçbiri çalışmamış. İki tane ekskavatör var, ikisi de çalışmamış, geldiği gibi tırların üzerinde bekletiliyor. Bir tane loder var çalışmamış. Bir tane tamir ve bakım aracı var çalışmamış.
İhtiyaç varmış demek ki AFAD istemiş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de göndermiş. Bu araçlar neden bekliyor? Bu araçlara gerçekten ihtiyaç yoksa neden iki gündür boşu boşuna bekletiliyor? Biz biliyoruz ki bu araçların çalışmasına ihtiyaç var” dedi.
Tele1
Barış Terkoğlu ile Barış Pehlivan Odatv'den ayrıldı92 izlenme
Sokak röportajında Süleyman Soylu taklidi: "Şimdi diyorum ki oy verenler için... Zam mı geldi? Geçinemiyor musunuz? Oh oh, beter olun"48 izlenme
TÜGVA’ya bu defa kafe verdiler!112 izlenme
Atılan işaret fişeği Göztepe taraftarını yaralamıştı: Yabancı maddelerin stada nasıl sokulduğu ortaya çıktı!85 izlenme
Devletin çivisi çıkmış!109 izlenme
AKP ve MHP'nin TÜGVA ısrarı!39 izlenme
İstanbul'a bir "ihanet" daha: Projeyi Erdoğan'ın imam hatipteki arkadaşı yürütecek!296 izlenme
Suç duyurusunda bulundular: İşçiler haklarını istedi Savcı Sayan'ın belediyesi skandal cevap verdi!101 izlenme
Şahan Gökbakar'dan Erdoğan'ın boykot çağrısına tepki
Böyle buyurdu yobaz! ‘Kadınlar münafıktır, yönetemez’
AKP'li vatandaştan iktidara HDP ile görüşme isyanı! 'HDP hani teröristti? Bir daha AKP'ye oy vermeyeceğiz!'
Türkiye'ye 'gizlice' getirildiği söylenen Biontech aşısıyla ilgili skandal: İkinci dozunu bugün yaptırdım!