Diyarbakır'ın Lice ilçesinin Çeper köyünde, köylülerin ihbarı üzerine bölgede operasyon başlatan güvenlik güçlerince yapılan arazi arama ve tarama faaliyeti sırasında bir yer altı sığınağında gizlendikleri belirlenen iki terörist tespit edildi.
Havadan Atak taarruz helikopterleri ile silahlı insansız hava araçlarının da destek verdiği operasyonda bölgeyi çembere alan Roketler adlı Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanlığına bağlı özel birlikler, teröristlere teslim ol çağrısında bulundu.
Sığınaktan ateş açan teröristlerle güvenlik güçleri arasında bir saat süren çatışma sonucunda iki terörist iki kalaşnikof tüfek, el bombaları, hücum yeleğine bağlı şarjör ve mühimmatlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi.
İKİ POLİSİ ŞEHİT ETMİŞTİ
Teröristlerin cesetleri otopsi ve kimlik tespiti yapılmak üzere helikopterle Adli Tıp Kurumu'na sevk edilirken, alınan parmak izi incelemesi ve yüz tarama sistemiyle teröristlerden birinin sözde ‘Orta Saha Ape Musa Alan Sorumlusu’ Doktor Dilşad kod adlı Mehmet Süleymanoğlu olduğu belirlendi. Terörist Süleymanoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın en çok aranan teröristler listesinin 1 milyonluk turuncu kategorisinde yer alıyordu.
Terör örgütü PKK'nın sözde özel güç yapılanması içinde suikastçı olduğu bildirilen terörist Süleymanoğlu, Diyarbakır'ın Huzurevleri semtinde 26 Ağustos 2014 günü polis Osman Bal ile 27 Ağustos 2014 günü Emniyet İstihbarat Şubesinde görevli polis Ali Kızıloğlu'nu evlerine giderken takip ederek suikast sonucu şehit ettikten sonra tekrar dağ kadrosuna geri dönmüştü.
Terörist hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, “Ülke birliğini ve bütünlüğünü bozmak, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmek” suçundan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yakalama kararı bulunuyordu.
Damadın projesine ek protokol: Kazanacağı para 1,4 milyar daha arttı!41 izlenme
Yunan adalarına kapıda vize ücreti ne kadar olacak? İşte uygulamanın detayları29 izlenme
Köprülere çuvalla para emekliye 100 lira zam! Kapanmada geçiş garantisi tıkır tıkır işleyecek!71 izlenme
İmamoğlu için Batı neden sessiz? Nedeni ortaya çıktı28 izlenme
Kartalkaya haberi Türklere yasak dünyaya serbest72 izlenme
Atatürk’ün ismi geçmeyen marşı törende okuttular24 izlenme
Mersin'deki polisevine terör saldırısında yeni gelişme37 izlenme
KİT’lerdeki 'yolsuzluklar' 'pes' dedirtti!100 izlenme
Lideri çocuk istismarından tutuklanan Uşşaki Tarikatı vakıf kurdu! Cami de yapacaklar
Memur maaşları ve işçi maaşları mart ayından sonra düşecek!
Fazıl Say, Saray’a gidiyor! İşte Say'ın gideceği tarih ve nedeni
Suriye ordusunun çekilme görüntüleri ortaya çıktı: Neden savaşmadan çekiliyorlar?