İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı Eyüpsultan'da bulunan kreşte çocukların darbedildiği iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma hakkında açıklamalarda bulundu.
A Haber’in aktardığına göre, Davut Gül, açıklamasında "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığımızın koordinasyonunda biz burada soruşturma açtık, soruşturma süreci devam ediyor. Burada soruşturma açıldıktan sonra farklı yerlerde şikayeti olan aileler şikayetlerini dile getirdiler. Dolayısıyla da o bilgiler, belgeler toplanıyor” ifadelerini kullanarak “Günün sonunda; hizmetin verilmesi başka bir şey, hizmet verirken usulüne uygun verilmesi başka" dedi.

Sözlerinin devamında 46 yaş arası Kuran kurslarına ilişkin açıklamalarda bulunan Gül, "100 tane 46 yaş Kur'an kursu açıp müftülüğümüzle birlikte işleteceğiz. Biliyorsunuz bu 46 yaş Kur'an kursları aslında müftülüğün anaokulları. Bunun Milli Eğitim'deki anaokulundan bir farkı yok.” sözlerini sarf etti.
“Bildiğimiz Milli Eğitim'deki anaokulunda üç aşağı beş yukarı hangi eğitim veriliyorsa Diyanet'in 46 yaş Kur'an kurslarında da aynısı veriliyor” diyen Gül, "100 tane de ilave anaokulu yapacağız. 300 tane toplamda kreş ve anaokulumuz olacak." ifadelerine yer verdi.

İBB’ye bağlı olarak İstanbul’da faaliyet gösteren “Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezleri”ne yönelik iddialar, ortaya çıkan bir videoyla çürütülmüştü. CHP tarafından paylaşılan güvenlik kamerası görüntülerinde, çocuk ve annenin konuşması duyulmuştu.
Söz konusu görüntülerde, iddialara konu olan çocuğun annesinin “Arkadaşı itmiş, arkadaşının ittiğini saklamış” ifadelerini kullandığını duyulmuştu.
Yusuf Tekin'in hemşehrilerinden mülakatta göz dolduran başarı! Yüzde 99'u geçti20 izlenme
İnce: Yarın MYK var, belki farkı sonuçlar çıkar295 izlenme
1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı kutlu olsun26 izlenme
Sınır dışı edilemeyen Suriyeli terörist ‘güle güle’ uğurlanmış!42 izlenme
30 Ağustos Zafer Bayramı'na yer vermeyen gazeteler47 izlenme
Ulaştırma Bakanı'ndan Instagram açıklaması: "Dakikalar içerisinde..."40 izlenme
İzmir’de çocuklara ücretsiz süt desteğine Sayıştay engeli40 izlenme
Hükümetin imam hatip hedefleri çakıldı!188 izlenme
Falyalı soruşturması kapsamında gözaltı sayısı artıyor
İmamoğlu'ndan gençlere söz: "Bayram yerine çevireceğiz tüm yurdu"
Büyü adı altındaki vahşet bitmiyor! Sapkınlar kedi patilerini kesip kesip sahtekâr hocalara götürüyorlar!
Zamlı bayram ikramiyesinden kimler nasıl yararlanacak?