TunceliErzincan karayoluna sadece 12 km mesafede olan yoldaki virajların kaldırılması ve viyadük yapılarak yolun kısaltılması, genişletilmesi amaçlanıyor. Y
olun 5 yıldır bitirilememe nedeninin ise ödenek yetersizliği olduğu ileri sürülüyor.
2018 yılında başlanan NazımiyeErzincan yol ayrımı çalışmasının ödenek yetersizliğinden yapılmadığını belirten Nazımiye Belediye Başkanı CHP'li Cafer Kırmızıçiçek, “NazımiyeErzincan arasındaki 12 kilometrelik yolun 5 yıl önce ihalesi yapıldı ancak her yıl ‘ödenek yok' denilerek yol yapılmıyor. Halbuki o yol Karayolları için çerez parası ama bir türlü o yol bitmek bilmedi ve bir arpa boyu kadar yol alınmadı” dedi.
“Burası normalde ilçe merkeziyle Erzincan yol ayrıma kadar 17 kilometrelik bir yoldu. Bu sene bitmediği takdirde seneye biteceği söyleniyor” diyen Kırmızıçiçek, “Yeni atanan valimize bu yolla ilgili durumu söyleyerek yolun bitmesini talep ettik. Kendisi de bu yolun bitmesi için elinden geleni yapacağını söyledi. 5 yıldır ödenek sorunundan dolayı o yolda bir ay çalışma yapılmasının ardından çalışma yarıda bırakılıyor.” ifadelerini kullandı.
Nazımiye’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilçesi olduğuna dikkat çeken Kırmızıçiçek, şöyle devam etti:
“Genel başkanımızın ilçesinin yolunun bu kadar uzun zaman geçmesine rağmen yapılmamasını kasıtlı olduğunu düşünüyorum. Bu yolun ilk yapım maliyeti 93 milyondu şimdi ise maliyeti 517 milyon. İlçemizde inanç yerlerimiz var ve buraları yıl boyunca yüzbinlerce insan ziyaret ediyor. Bu yolun bozuk olmasından dolayı da bu ziyaretçilerimizin inanç yerlerine gelmesi çok zor oluyor hatta virajlar dar olduğu için ölümlü kazalar da oluyor. Eğer burada kasıtlı bir durum olmasaydı bu yol çoktan bitmişti. Bu yolun bir an önce yapılması için biz de elimizden geleni yapacağız.”
Sözcü
Sosyalist Güç Birliği, tarikatlara karşı laikliği haykırdı: Sarıklı ve cübbeli şahıslardan saldırı girişimi!39 izlenme
'Gezicilerin başları kesilmelidir' diyen Erkan Tan: Kemalist yamyamlar...658 izlenme
AKP'li belediyede işe alınmayan vatandaş kendini yaktı, aynı belediyede akraba kontenjanı ortaya çıktı!56 izlenme
Hatay için tehlikenin farkında mısınız?34 izlenme
Yılmaz Özdil'den 'Ay'a gidiyoruz' açıklamasına gönderme!55 izlenme
Bu anket sonuçları çok konuşulacak: Mutlulukta 10 yılda dibe vurduk!43 izlenme
Hakkında gözaltı kararı verilmişti: Nasuh Mahruki'den açıklama31 izlenme
Faiz giderleri rekor tazeledi14 izlenme