Mülkiyeti AKP'li Çekmeköy Belediyesi’ne ait olan Mimar Sinan Mahallesi’ndeki bir park ve deprem toplanma alanının akaryakıt istasyonuna dönüştürülmesi gündeme gelmişti. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da bunun üzerine beraberindeki partililerle bölgeye giderek mahallelinin eylemine katılmıştı.
Ortalama 2 bin 800 metrekarelik alan için Çekmeköy Belediye Meclisi’nin geçen nisan ayı oturumlarında, 25 yıllık kullanım hakkı karşılığında akaryakıt tesisi yaptırılmak üzere encümen tarafından ihale yapılması için karar alınmıştı.
Geçen 16 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayınlanan kararla da benzin istasyonu, aylık 280 bin TL muhammen bedel üzerinden ihaleyle kiraya çıkarılmıştı. 12 Eylül 2023 tarihinde yapılması planlanan ihalenin iptal edildiği belediyenin sosyal medya hesaplarından açıklandı.
Belediyenin söz konusu paylaşımını alıntılayan Kaftancıoğlu da o dönem katıldıkları eylemin görüntüsünü de anımsattığı paylaşımına "Başardınız çocuklar... Parkınıza sahip çıktınız, kutluyorum" notunu düştü.
Gerçek Gündem
'Cehennem Necati' lakaplı Necati Arabacı tutuklandı9 izlenme
AKP ve MHP’den ayrılan 1071 kişi İYİ Parti’ye katıldı!51 izlenme
Ankara Garı da 'Yap İşlet Devret' kurbanı oldu: Firmaya ödenen tutar 1 milyar TL'yi aştı18 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 905 yeni vaka tespit edilirken, 5 kişi hayatını kaybetti, 1019 kişi sağlığına kavuştu!36 izlenme
Ali Babacan nerede görüldü?79 izlenme
Erdoğan “Ülke ne yol geçen hanı ne de sahipsizdir” dedi, ama sınırdan kaçak geçişler devam ediyor45 izlenme
Sedat Peker'den yeni haber! "O zaman eğlence başlasın"132 izlenme
Gericiler, İBB'nin Feshane'deki sergisini hedef aldı: Geçici olarak ziyarete kapatıldı40 izlenme
Konya Akşehir’de skandal görüntü: AKP'li ilçe başkanı bile var, CHP'li belediye başkanı çağrılmadı
Mansur Yavaş'tan sığınmacı çıkışı: "Milletimiz ‘bir mülteci tampon bölgesi’ işlevini reddetmektedir"
Kayseri'de zabıta şiddeti! Armut arabasını vermemek için direnen seyyar satıcaya yaplanlar büyük tepki çekti
İstanbul’da hemşireye saldıran magandaya linç girişimi!