Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’nın avukatı, 25 Ekim 2022’de bir açılıştaki konuşmasının ardından alandan ayrıldığı sırada müvekkilinin bazı kişilerce yuhalandığı, o esnada kürsüde konuşan Ekrem İmamoğlu’nun da olayları tırmandırıcı şekilde ifadeler ve hakaret içerikli söylemlerde bulunduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. Hazırlanan iddianamede İmamoğlu için “kamu görevlisine alenen hakaret” suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.
İddianamenin gönderildiği Anadolu 16. Asliye Ceza Mahkemesi, duruşmaya gerek görmeden 6 eylül günü dosya üzerinden beraat kararı verdi. Mahkemenin kararı Ekrem İmamoğlu’nun avukatına tebliğ edildi.
“Ekrem İmamoğlu’nun, “Lan Allah’tan korkun, üç buçuk sene, üç ayını bizden siz çaldınız. Bir buçuk senesi pandemi, yedi sekiz ay cebimizdeki paraları da aldınız, yüzde ellisini çaldınız. O kalan paramızla bu kocaman işleri yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz.” sözü üzerine konuşma içinde geçen, “Cebimizdeki paraları da aldınız, yüzde ellisini çaldınız” Şeklindeki ifade yer alan “çaldınız” kelimesinden hakaret suçu işlediği işlediği iddia edilmişti. Mahkeme, Konuşmanın tamamı incelendiğinden, çalmak sözü, çalma anlamında kullanılmadığını, mevcut iktidara siyasal eleştirisi olduğunu söyledi. Bu nedenle beraat verildi. Biz de zaten bu yönde bir savunma yapmıştık.
Tele1
CHP'li isim fahiş enerji zamlarının perde arkasını belgelerle anlattı: Yolsuzluk ve usulsüzlük49 izlenme
Atatürk'ün "tek devlet" mesajı311 izlenme
Sağlık Bakanı Koca açıkladı: 947 vaka, 21 can kaybı var!120 izlenme
Dünyada En Çok Cinayet Suçu İşlenen El Salvador'da Çetelerle Mücadele33 izlenme
“Kıbrıs Türklere aittir” sözü Yunanları çıldırttı!52 izlenme
Yavuz Selim Demirağ Sinan Ateş cinayetini anlattı: "Tetikçiyi getiren iki özel harekât polisi"43 izlenme
AKP erken seçime mi hazırlanıyor? CHP'li vekil kritik detayları yakaladı9 izlenme
Milyonlarca EYT’liye kötü haber: Evraklar kayboldu!61 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 62.606 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka 4.212.645'e, can kaybı da 35.608’e yükseldi!
Victor Osimhen, "alaycı" bir TikTok videosu nedeniyle kulübü Napoli'ye dava açabilir
Savcı adayı Mithat Can Yalman otel odasında ölü bulundu
İlaçları zamdan sonra bir de 'yokuluk' vurdu: Eczaneye giden ilaç bulamıyor!