Şehit Bülent Aydın Hudut Karakol Komutanlığı’nda görevli 10 kişilik Hudut Özel Harekat Komando kolu, bugün saat 02.30 sıralarında Emince köyü İran sınır hattı bölgesinde devriye görevi yürütürken, PKK’lı teröristlerin saldırısına uğradı. Sınırdaki modüler beton duvar üzerinden ülkeye sızdığı tahmin edilen 8 10 kişilik terörist grup, roketatar, el bombası ve uzun namlulu silahlarla güvenlik güçlerine ateş açtı. Açılan ilk ateşte, bir asker şehit oldu, iki asker de yaralandı. Askerlerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Bölgeye takviye birlikler ve ambulans sevk edildi.

PKK’lı teröristler, kısa süreli çatışmanın ardından kaçarken, yaralı askerler, Iğdır ve Aralık Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedaviye alındı. Çatışmanın ardından bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.
VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Iğdır Valiliği hain saldırıyla ilgili şu açıklamayı yaptı;
“İlimiz Aralık ilçesi Emince köyü İran sınır hattı bölgesinde 4 Ocak 2019 Cuma günü saat 02.30 sıralarında, Bülent Aydın Hudut Karakol Komutanlığında yaya devriye görevi icra eden 10 kişilik Hudut Özel Harekat Komando koluna sınır hattında bulunan modüler beton duvar üzerinden ülkemize sızan 810 kişi oldukları tahmin edilen bölücü mensuplarınca roketatar, el bombası ve uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucunda 1 askerimiz şehit olmuş, 2 askerimiz ise yaralanmıştır.
Yaralı askerlerimiz Iğdır ve Aralık Devlet Hastanelerinde tedavi altına alınmıştır. Sabah yapılan olay yeri incelemesinde sazlık alanda bir teröristin öldürüldüğü ve en az 2’sinin de yaralı olarak diğer teröristlerce İran tarafına taşındığı düşünülmektedir”
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/igdirdahainsaldiribiraskersehitikiyarali2983636/?fbclid=IwAR2PsB6vFN1XF3DhQmxOlnLLS9l5JokYbsptnzQAsAOVlZXejizzyFtvI
Alkole zam!35 izlenme
Akademide kadro borsası: Parayı veren kadroyu kapar!26 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 29.617 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 1.866.345’e, can kaybı 16.646’ya yükseldi!94 izlenme
CHP'den iktidara Karadeniz tepkisi: Hükümet kaderine terk etmiş durumda56 izlenme
Erdoğan'a kara haber beklemediği yerden geldi: "Aday olamaz"48 izlenme
Türkiye'den Tunus'a 5 milyon dolarlık hibe!72 izlenme
Veli Ağbaba: “Aile Bakanlığı 98 bin kişiye usulsüz yardım yaptı”172 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan asgari ücret tepkisi: "33 milyon vatandaşı soydu"45 izlenme
‘Bilal Erdoğan kimin uçağını kullanıyor, parasını kim ödüyor?’
Haber spikeri depreme canlı yayında yakalandı! O anlar ekranlara böyle yansıdı
İktidar konut sözünün yüzde 8'ini tuttu
Dilan Polat’tan Seçil Erzan anıları: "Zikir çektik, dua ettik. 'Dışarı çıkınca benden bahsetme' dedi"