Ekonomik darboğaz milyonlarca vatandaşı borç batağına soktu. Adalet Bakanlığı’nın Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) istatistiklerine göre icra dairelerine intikal eden dosya sayısı yılbaşından bu yana 2 milyon 666 bin adet artarak 24 milyon 992 bine ulaştı ve 25 milyon sınırına yaklaştı. Bu sayı 2024 yılı sonunda 22 milyon 256 bin seviyesindeydi. 2024 yılında günlük ortalama 2 bin 633 dosya gelirken, 11 Kasım 2025 itibarıyla yılbaşından bu yana gelen günlük ortalama dosya sayısı 8 bin 572 olarak hesaplandı. 2025 yılında aylık bazda yapılan değerlendirmede ise mart, nisan ve temmuz aylarında günlük ortalama gelen dosya sayısının diğer aylara kıyasla çok yüksek olduğu gözlendi. Mart ayında günlük 11 bin 800 dosya gelirken, bu sayı nisanda 11 bin 813, Temmuz’da ise 11 bin 500 oldu.
1 MİLYON KİŞİ TAKİPTE
Öte yandan Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre bu yıl ocakeylül döneminde bireysel kredi borcunu ödeyemediği için yasal takibe düşen kişi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16.3 arttı ve 1 milyon 8 bin 777’ye ulaştı. Aynı dönemde bireysel kredi kartı borcunu ödemediği için takibe düşen kişi sayısı ise yüzde 21.8 artarak 1 milyon 261 bin 958’e çıktı.
NEFES
İmamoğlu: "İstanbulluları ihanet projesine karşı çıkmaya davet ediyorum"36 izlenme
Tunceli depremi sonrası Prof. Dr. Görür'den korkutan açıklama: "Yeri tehlikeli"8 izlenme
Sokak röportajında konuşan genç, Türkiye ve Avrupalı emekli arasındaki farkı çok kısa ve çok net olarak gösterdi!60 izlenme
İktidarın 'Sedat Peker' sessizliğinin arka planını yazdı: Sedat vurdu mu deviriyor!92 izlenme
Türkiye İsveç ve Finlandiya'ya NATO vizesi verdi, Fatih Portakal Erdoğan'ın eski konuşmalarını yayınladı! "İstenen 30 teröriste ne oldu?"46 izlenme
Tunç Soyer, indirimli ulaşım sözünü tuttu262 izlenme
Ayasofya'nın açılışından havaya giren gerici yobazın biri, Atatürk'ten hesap sorabileceğini zannetmeye başlamış!150 izlenme
Küçük Müslüme’nin mezar taşı yürekleri dağladı56 izlenme
İmamoğlu müjdeyi verdi! 19 Mayıs’ta açılıyor!
Mahkemede tüyler ürperten ifade: 'Zaten 500 gram' demişler... 'Kimse elini sürmedi, bebek kanamaya başladı'
Emekli de öğrenci de dertli: "Biz sadaka değil, 32 senede kamuda çalıştığımızın hakkını istiyoruz sadece. Harçlığım günlük 200 lira ama yine de yetmiyor"
Hüsnü Mahalli, ABD’nin YPG kararını yorumladı: ‘Daha neler neler olacak’