Gezi Parkı davası hükümlüsü Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Demir Kahraman, dün eşinin sağlık kontrolüne götürülürken yaşadıkları ve başlatılan soruşturmaya ilişkin açıklama yaptı. Meriç Demir Kahraman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda eziyet iddialarına ilişkin gelişmeleri basından öğrendiklerini ifade etti.
"ŞAHİTLERİ VAR"
İstanbul Silivri'deki Marmara Kapalı Cezaevi'nde olan eşinin sağlık durumunun iyi olduğunu bildiren Kahraman, şunları kaydetti:
Arayan, soran herkese teşekkürler, cevap veremediklerim de oldu, bu nedenle bilgilendirmek isterim: Bugün Tayfun ile görüştük. Sağlık durumu şu an iyi. Dün kendisine yapılanı elbette sindirmiş değil, bunu normal karşılayıp 'olur böyle şeyler' diyecek değiliz. Kimse de bunu söylemesin. Yaşanan her şeyin tutanağı var, şahitleri var.
Soruşturma açıldığına dair haberleri basından bizler de öğrendik. Avukatlarımız takip ediyor. Sonuna kadar da takip edeceğiz. Eşim Tayfun Kahraman'ın özgürlüğü, şahsi bir mesele değil. Hukuk ve adaletin kırıntısı varsa bir gün bile içeride olması bütün ülkeye zulümdür, zarardır. Masumiyetimizi tartıştırmayız, haysiyetimize dokundurmayız, bir adım geri atmayız.
İddiaların ardından soruşturmaya dair resmi bir açıklama yapılmazken Jandarma Genel Komutanlığı'nın sosyal medya hesabından bir duyuru yayımlandı.
Tayfun Kahraman'ın hastaneye sevkinin kanun, yönetmelik ve yönergelere uygun şekilde yapıldığı savunularak kelepçenin sıkılmadığı ve Kahraman'ın tehdit edilmediği ileri sürüldü.
"Asılsız ve maksatlı paylaşım yapanlarla ilgili adli süreç başlatılacak" denildi.
Jandarma Genel Komutanlığı'nın açıklaması şöyle;

Sözcü
Mağdurlar 'Tosuncuk' için afiş bastırdı, 350 bin dolar ödül vaat edildi!85 izlenme
Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi’nde görevli bir doktor, hastanın saçına dokunduğu iddiasıyla hasta yakınları tarafından tekme tokat darp edildi!85 izlenme
Timur Soykan serbest bırakıldı24 izlenme
Mardin’de askeri araca saldırı: Bir şehit55 izlenme
TÜSİAD'ı hedef göstermişti... Cemal Enginyurt, Cem Küçük'ü yerin dibine soktu28 izlenme
Çalışmayan cihaz için 1,9 milyon fatura! AKP'li vekilin adı geçiyor!234 izlenme
Sinan Meydan'dan harf devrimini hedef alan Bilal Erdoğan'a yanıt!121 izlenme
Bakan açıkladı: Narin Güran cinayetinde yeni gelişme63 izlenme