Cumhuriyet Gazetesi yazarı Gazeteci Murat Ağırel skandal gelişmeyi Onlar TV'de açıkladı. Yaptığı yolsuzluk haberleri ile bilinen Murat Ağırel İBB soruşturmalarındaki skandalın detaylarını açıkladı.
İBB soruşturmasında KİPTAŞ'dan aldığı ihalenin usulsüz olduğu iddiasıyla yolsuzluk soruşturmasına dahil edilen İSTCON adli firmanın yüzde 49 hisseli ortağı tutuklanırken, yüzde 51 hisseli büyük ortağı olan Dursun Balcıoğlu'nun soruşturmaya dahil edilmediği ortaya çıktı.
Sosyal medya hesabından AKP'ye ve yürütülen yolsuzluk soruşturmasına destek paylaşımları yapan Balcıoğlu'nun 2019 öncesinde de İBB Raylı Sistem Daire Başkanı olduğu ortaya çıktı. Balcıoğlu'nun soruşturmaya dahil edilmemesi AKP'li olduğu için korunduğu iddialarını gündeme getirdi.
Bu bilgileri Onlar TV canlı yayınında açıklayan Gazeteci Murat Ağırel şu ifadeleri kullandı:
"- Bütün meslektaşlarıma, bu dosya ile ilgilenen herkese soruyorum. İSTCON adli firmanın sahibi olarak gözüken Furkan Remzi Ceylan, şirketin yüzde 49 hissesine sahip. Demek ki şirketin büyük ortağı var. Yüzde 51 hisseli ortak Dursun Balcıoğlu.
- İfadeden Dursun Balcıoğlu kimmiş öğrenelim. 2019 öncesinde İBB Raylı Sistem Daire Başkanıymış bu kişi. Aynı zamanda bu kişi yüzde 51 ortağı olduğu için şirketin büyük ortağı. İfadede deniyor ki, şirkette iş ve işlemleri ile ilgilenmez ama bu tip şirketler yüzde 51 ortağın iş bitirme belgeleri kullanılır. KİPTAŞ'daki ihaleyi bu isim almış.
- Soruşturma dosyasına baktığımızda Dursun Balcıoğlu nerede? Dosyada yok. Nereden biliyor musunuz? Dursun Balcıoğlu şu anda X'te yolsuzluğun üzerine gidin diyor. Filistin paylaşımları yapıyor, AKP paylaşımları yapıyor. İBB Tekzip sayfasının altına yorum yapıyor, 'Hangi şirketten huzur hakkı aldığını yazsanıza' diyor. Kendi şirketi yolsuzluk diye bahsedilen ihalede adı geçiyor yüzde 51 ortak. Bu kişi şüpheli bile değil. Tutuklansın diye demiyorum. Burada çelişki ortaya çıksın diye söylüyorum"
Sözcü
Avrupa Birliği’ne seyahatte yeni kurallar: Turkovac ve Çin aşısına izin yok
Pınar Gültekin'in katili Cemal Metin Avcı'ya 'haksız tahrik' indirimi: Skandal karara tepki yağdı!
Suriye ile normalleşen ülkelere yaptırım uygulayan yasa tasarısı ABD Kongresi'ne sunuldu.
Çin aşısının corona virüsüne karşı etkisi belli oldu!
Atilla Taş'tan Muharrem İnce için şarkı !
Bu iddia doğruysa korkunç! Meclis lokantasında stajyer kızlara cinsel istismar
Genel Başkan seçilen Özgür Özel'den yaptığı ilk konuşmada dikkat çeken mesajlar: "Seferberlik ilan ediyorum"
Akşener'den Erdoğan sorusuna ilginç yanıt! "Ankara'dan uzak dursun da nereye giderse gitsin!"
AKP'li Kavakçı eyalet sistemi peşinde!
Yüzlerce kişiye mezar olmuştu, Rönesans Rezidans'ın arkaya devrilme nedeni belli oldu
Bakan Koca açıkladı: 65.503 yeni vaka tespit edildi, 75.422 kişi sağlığına kavuşurken, 185 kişi hayatını kaybetti!
100’den fazla işçinin çıkarıldığı fabrikada direnen işçilere polis müdahalesi!
İstanbul Barosu seçimlerinde Sedat Peker'in oyları 25 kat arttı!
‘Suriyeliler bazı ilçelerimizde belediye başkanlığına aday olsalar kazanırlar’