İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 9. dalga operasyon başlatıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB'ye yönelik operasyonlar kapsamında Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney'in de aralarında bulunduğu 44 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.
Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, İBB İnsan Kaynakları Daire Başkanı ve Medya A.Ş'deki bazı kişilerin evlerinde arama yapıldığı belirtildi.
Anadolu Ajansı, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney'in de aralarında bulunduğu 42 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
Operasyona ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
Çıkar amaçlı suç örgütü yönetme, irtikap, rüşvet, kamu kurumu zararına dolandırıcılık ve kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme suçları şüphelisi Murat Ongun ve firari şüpheli Emrah Bağdatlı ile irtibatlı Medya A.Ş, Kültür A.Ş ile İBB bünyesinde birçok dolandırıcılık eylemine karıştığı tespit edilen ve aralarında Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney'in de bulunduğu 35 şüpheli, yine Murat Ongun kontrolünde faaliyet gösteren ve firari şüpheli Emrah Bağdatlı ile irtibatları tespit edilen çıkar amaçlı suç örgütünün sosyal medya yapılanması kapsamında 9 şüpheli olmak üzere toplam 44 şüpheli şahıs hakkında gözaltı talimatı verilmiştir.
İnan Güney, Yiğit Oğuz Duman, Hasan Yalaz, Bora Aramacı, Aysun Vural, Esma Bayrak, Güngör Bozkurt, Hasan Erkan Kabakçı, İsmail Akkaya, Asraf Engin Güner, Mehmet Kaya, Ersan Şık, İbrahim Can Yaman, Yunus Göçer, Nurul Taha Yüksel, Alper Yıldırım, Deniz Göleli, Duygu Fikirli, Şükrü Fındık, Nazlı Dalar, Veysel Eren Güven, Burak Karakuş, Alican Ayvataş, Mustafa Sezer Yerli, Erdal Akbay, Mehmet Akif Bulut, Sabriye Akkaya, Çiğdem Nasuhbeyoğlu, Ümit Karakaya, Mahir Gün, Recep Cebeci, Ferda Yıldız Selbasan, Yusuf Yüce, Özge Bağdatlı, Kazım Eren Sönmez, Ahmet Bozkurt, Tarık Bora, Mesut Taşkın, Tuğba Koçak, Hare Dinçer, Seyhan Özcan, Mehmet Türkoğlu, Utku Doğruyol, Zekai Kırat.
Öte yandan sosyal medya hesabından ailesiyle çektirdiği son fotoğrafı paylaşan Güney şunları söyledi:
Polis arkadaşlar kapıda beni beklerken, gözaltına alınmadan önce, eşim Ayşen, kızlarım ve can dostumuzla birlikte bir fotoğraf çekildik. 31 Mart 2024'te edebimizle, 30 yıllık kibri yendik.

Babamın zamanında işçisi olduğu Beyoğlu Belediyesi'ne başkan seçilmek, hayatımın bana bahşettiği en büyük gurur oldu. Beyoğlu'nun hakkı bize emanet diyerek hizmete başladık. Komşularımıza layık olmak için çok çalıştık. Beyoğlu Belediyesi’ni tüm saygın araştırmalarda, ilçeler arasında memnuniyetin en üstte olduğu belediye yaptık.
Sevgili komşularım, hayatım Beyoğlu'nda geçti, hepiniz beni tanıyorsunuz. Gözaltında olma sebebimin çirkin iftiralar olduğunu biliyorsunuz. Hesabını veremeyeceğimiz tek bir işimiz olmadı, olmaz. Beyoğlu, vicdanlıdır, haysiyetlidir, adildir. İnan Güney Beyoğlu'na emanettir."
Nefes
Ünlü ekonomistten seçim yorumu: "Türk lirasında işler çirkinleşebilir"49 izlenme
Trump'ın 'Lübnan' uyarısına Netanyahu'dan yanıt: "Lübnan'da ateşkes yok, Hizbullah'a büyük bir güçle vurmayı sürdürüyor ve güvenliğimizi yeniden tesis edene kadar durmayacağız"32 izlenme
Antalya Müftüsü, koca şehirde kim var, kim yok herkesi cami, ezan düşmanı ilan etti!140 izlenme
Herkes iftarda dua ederken, o telefonuyla oynuyordu!27 izlenme
Dedektör İle Sahilde Gezerek Ziynet Eşyalarından Ek Gelir Sağlıyor53 izlenme
Ankara'yı ayağa kaldıran kaymakam AKP'li çıktı22 izlenme
AKP'li meclis üyesi Hitler'e rahmet okudu! "Hitler'i bir kez daha rahmetle anıyorum. Dünya Yahudilerden temizlendikten sonra barışa ve huzura kavuşacaktır"43 izlenme
#İzmir’deki #deprem'de can kaybı 25’e yükseldi, 831 yaralı49 izlenme
Sağlık sistemi çöktü mü? Hastanelerde sedye kuyrukları oluştu!
Devlet hastanesinde skandal! Koronavirüs'e yakalanan sağlık çalışanlarını zorla çalıştırıyorlar!
Yeni yıl öncesi son dakika zammı! Köprü ve otoyollara zam geldi: İşte yeni ücretler
CHP'li Pekşen: Seçimler şimdiden şaibelidir