İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 9. dalga operasyon başlatıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB'ye yönelik operasyonlar kapsamında Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney'in de aralarında bulunduğu 44 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.
Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, İBB İnsan Kaynakları Daire Başkanı ve Medya A.Ş'deki bazı kişilerin evlerinde arama yapıldığı belirtildi.
Anadolu Ajansı, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney'in de aralarında bulunduğu 42 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
Operasyona ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
Çıkar amaçlı suç örgütü yönetme, irtikap, rüşvet, kamu kurumu zararına dolandırıcılık ve kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme suçları şüphelisi Murat Ongun ve firari şüpheli Emrah Bağdatlı ile irtibatlı Medya A.Ş, Kültür A.Ş ile İBB bünyesinde birçok dolandırıcılık eylemine karıştığı tespit edilen ve aralarında Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney'in de bulunduğu 35 şüpheli, yine Murat Ongun kontrolünde faaliyet gösteren ve firari şüpheli Emrah Bağdatlı ile irtibatları tespit edilen çıkar amaçlı suç örgütünün sosyal medya yapılanması kapsamında 9 şüpheli olmak üzere toplam 44 şüpheli şahıs hakkında gözaltı talimatı verilmiştir.
İnan Güney, Yiğit Oğuz Duman, Hasan Yalaz, Bora Aramacı, Aysun Vural, Esma Bayrak, Güngör Bozkurt, Hasan Erkan Kabakçı, İsmail Akkaya, Asraf Engin Güner, Mehmet Kaya, Ersan Şık, İbrahim Can Yaman, Yunus Göçer, Nurul Taha Yüksel, Alper Yıldırım, Deniz Göleli, Duygu Fikirli, Şükrü Fındık, Nazlı Dalar, Veysel Eren Güven, Burak Karakuş, Alican Ayvataş, Mustafa Sezer Yerli, Erdal Akbay, Mehmet Akif Bulut, Sabriye Akkaya, Çiğdem Nasuhbeyoğlu, Ümit Karakaya, Mahir Gün, Recep Cebeci, Ferda Yıldız Selbasan, Yusuf Yüce, Özge Bağdatlı, Kazım Eren Sönmez, Ahmet Bozkurt, Tarık Bora, Mesut Taşkın, Tuğba Koçak, Hare Dinçer, Seyhan Özcan, Mehmet Türkoğlu, Utku Doğruyol, Zekai Kırat.
Öte yandan sosyal medya hesabından ailesiyle çektirdiği son fotoğrafı paylaşan Güney şunları söyledi:
Polis arkadaşlar kapıda beni beklerken, gözaltına alınmadan önce, eşim Ayşen, kızlarım ve can dostumuzla birlikte bir fotoğraf çekildik. 31 Mart 2024'te edebimizle, 30 yıllık kibri yendik.

Babamın zamanında işçisi olduğu Beyoğlu Belediyesi'ne başkan seçilmek, hayatımın bana bahşettiği en büyük gurur oldu. Beyoğlu'nun hakkı bize emanet diyerek hizmete başladık. Komşularımıza layık olmak için çok çalıştık. Beyoğlu Belediyesi’ni tüm saygın araştırmalarda, ilçeler arasında memnuniyetin en üstte olduğu belediye yaptık.
Sevgili komşularım, hayatım Beyoğlu'nda geçti, hepiniz beni tanıyorsunuz. Gözaltında olma sebebimin çirkin iftiralar olduğunu biliyorsunuz. Hesabını veremeyeceğimiz tek bir işimiz olmadı, olmaz. Beyoğlu, vicdanlıdır, haysiyetlidir, adildir. İnan Güney Beyoğlu'na emanettir."
Nefes
Suriyeli berber yerli esnafı zora soktu280 izlenme
Jet hızıyla imar planı hazırlandı: Atatürk Havalimanı’nın yanındaki dev arazi, konut inşaatına açıldı33 izlenme
Üniversiteler araştırma için bütçeden bir kuruş ayırmamış24 izlenme
‘Sokağa çıkma yasağı neden iki saat kala duyuruldu?’ Bakan Soylu açıkladı327 izlenme
Açılım süreci anketi: Partilerin oy oranı değişti30 izlenme
Cumhuriyet düşmanı Halil Konakçı'ya Erzurum'da protesto19 izlenme
AKP'li Belediye Meclis Üyesi'ne iki yılda 17 milyonluk ihale!61 izlenme
Devlet Sayıştay’ı değil Bakan Berat Albayrak’ı dinledi, milyonlarca lira zarar etti!312 izlenme
Özgür Demirtaş, Gaye Erkan tartışmalarında topa girdi: 4 seçenek var
Diyanet'in yılbaşı kutlamasını helal etmeyen cuma hutbesine tepki yağdı
Sevilla'da 'İstifa ulan' protestosu! Fenerbahçe taraftarı İspanya'dan Hükümeti istifaya çağırdı
Vali: Vaka artış hızı bu şekilde devam ederse bir müddet sonra sağlık sistemi…