İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), ÜsküdarKadıköyMaltepe’yi birbirine bağlayacak olan 21 kilometrelik yeni tramvay hattı için İstanbul Valiliği’ne yaptığı ÇED başvurusu sonuçlandı. Tramvay projesi için “ÇED Gerekli Değildir” kararı verildi.
3 yılda tamamlanması öngörülen tramvay hattının proje bedeli, 8 milyar 45 milyon 647 bin 428 TL olarak hesaplandı. İskelelerin arkasındaki “Rıhtım Meydanı”, otobüs duraklarından arındırılacak.
İBB Raylı Sistem Daire Başkanlığı, İstanbul’un Anadolu yakasındaki raylı sistem ağını tamamlayacak olan ÜsküdarKadıköyMaltepe Tramvay Hattı için İstanbul Valiliği’ne ÇED başvurusunda bulunmuştu. ÇED ile ilgili süreç 18 Ekim tarihinde başlamıştı.
Proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre “ÜsküdarKadıköyMaltepe Tramvay Hattı”, 21 kilometre uzunluğunda ve 33 duraktan oluşacak. Gerekli izinler alınarak bu yıl içinde yapımına başlanacak olan hattın, 3 yılda tamamlanması ve 2027 yılında işletmeye alınması öngörülüyor.
Proje bedelinin 8 milyar 45 milyon 647 bin 428 TL olacağı öngörülen yeni tramvay hattı ile ilgili olarak, tanıtım dosyasında şu değerlendirme yapıldı:
“ÜsküdarKadıköyMaltepe Tramvay Hattı’nın geçtiği koridor mevcut durumda otobüs ve minibüs hatları ile hizmet verilen toplu taşıma yolculuk taleplerinin yoğun olduğu bir ulaşım koridorudur. Tramvay koridoru boyunca yapılacak olan cadde düzenlemesiyle araç yoğunluğunun ortadan kaldırılarak, yaya kullanımı öncelikli, insan odaklı, çevreci ve sürdürülebilir bir cadde tasarımı hedeflenmiştir. Bu çerçevede ÜsküdarKadıköyMaltepe Tramvay Hattı Projesi, sadece bir raylı sistem projesi olmayıp cadde bütününde bir düzenlemeyi hedeflemektedir.”
Yeni tramvay hattı için açılış yılında 55 aracın satın alınması gerektiği vurgulanan raporda, tramvay araçlarının ihaleye çıkıldıktan 18 ay sonra gelebileceğine dikkat çekildi. Hattın inşaatına “ÇED Gerekli Değildir Belgesi” ve diğer tüm izinlerin alınmasından sonra başlanacak.
Tramvay hattının geçeceği Kadıköy Rıhtım Meydanı’nın İETT duraklarından arındırılacağı, güzergah üzerindeki bazı ağaçların taşınacağı belirtilen raporda daha sonra şöyle denildi:
“Kazı işlemleri, istasyonların oluşturulması vb. işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte en son rayların döşenmesi işlemine geçilecektir. Tramvay araçları satın alınacak olup satın alma işlemleri tamamlandıktan sonra deneme sürüşlerine başlanacaktır.”
Konyaaltı sahilinin işletmesinin feshini Danıştay bozdu!81 izlenme
Katar, Varlık Fonu'na ortak ediliyor!1368 izlenme
Serdar Öktem cinayeti için uzmanlar bu tanımı yaptı: ‘Sigorta atış’lı suikast49 izlenme
Dünyada Yeni Bir Telaş Maymun Çiçeği Virüsü İtalya ve İsveç’e Sıçradı20 izlenme
Silivri'den gelen bu cümle her şeyi özetledi! Vahap Seçer, Aziz Nesinlik o cümleyi aktardı13 izlenme
Erkan Baş'a 'Cumhurbaşkanına hakaret' soruşturması16 izlenme
Emeklilerden Ankara'da ek zam protestosu: “Bizi yoksulluk ücretine mahkum etmeyin”22 izlenme
Yüksek faizi gören Kur Korumalıya hücum etti! Paralar yine zengine gidecek31 izlenme
İstanbul Havalimanı Atatürk Havalimanı'nı geçemedi!
AKP'ye adaylık başvurusunda büyük hüsran! Kalesi olan şehirdeki başvuru sayısı şaşırttı
Cumhurbaşkanlığı'ndan Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıya skandal açıklama! ‘Ülkemizde protesto hakkı, anayasal koruma altındadır!’
65 yaş ve üstüne tatil izni belgesi!