İKTİDARIN ekonomi politikaları Türkiye’yi kuyruklara mahkum etti. Emeklisinden, asgari ücretlisine kadar herkes, ucuz yemek yiyebilmek ve ucuz ekmek alabilmek için saatlerce kuyrukta bekliyor.
Pazara ve markete çıktıklarında bile evlerine boş çantalarla dönen yurttaşlar, etin de tadını unutmaya başladı.
Yurdun birçok yerinden ucuz et satan Et ve Süt Kurumu’nun önündeki kuyruklar da devam ediyor.
Ramazan nedeniyle de kurumun önünde kuyruklar artamaya başladı. Son görüntü de AKP’nin kalesi Erzurum’dan geldi.
BİZİ PERİŞAN ETTİLER
Erzurum’da yurttaşlar ucuz et alabilmek için saatlerce kuyrukta bekledi. Dondurucu soğuklarıyla ile ünlü Erzurum’da öyle bir yoğun oldu ki kurumun kapısı görülmedi. 13 derece soğukta sıraya giren vatandaşlar, saatlerce bir kilo kıyma ve bir kilo kuşbaşı et alabilmek için çabaladılar.

Hayat pahalılığına tepki gösteren Erzurumlular “Bizi bu hale düşürenler utansın. Soğukta donduk, buz kestik. Emekliyi, dar gelirliyi kuyruklarda bekletenleri Allah’a havale ediyoruz” dediler. Et ve Süt Kurumu yetkilileri, uzun kuyrukların sonu gelmeyince ucuz et satma uygulamasının her gün süreceğini belirttiler.
AKP son yerel seçimlerde Erzurum’da yüzde 50.42 oy almış ve birinci parti olmuştu. İYİ Parti 22.18, DEM Parti 7.8 ve CHP de 6.52 oy almıştı.

İKTİDARIN politikalarının iflas noktasına geldiği her manzara ile bir kez daha ortaya çıkıyor. Sosyal medya paylaşımı yapan bir Erzurumlu vatandaş, “Yıl 1971: Erzurum, Rusya’ya et ihraç ediyordu. Yıl 2025 : Erzurumlular, 13 derecede ucuz et kuyruğunda bekliyor. Sizlere sorum şu: Gelinen noktada biz bunu hak ettik diyor musunuz?” diye sordu.
Tarım ve Orman Bakanlığı, et fiyatlarının artmaması için yurt dışından et ithalatına yüklendi. Hatta, ülke çapında büyük zincir marketlerle anlaşma yapılıp et fiyatlarının sabit tutulması konunda anlaştı.
Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Ramazan öncesi etten, kıymaya, tavuktan, süt ürünlerine ve yumurtaya yüzde 15 ila 20 oranında zam geldi.
Olan da yoklukla uğraşan vatandaşa oldu.
Nefes
AKP'li belediye yöneticilerine milyonlarca lira 'huzur hakkı' maaşı!38 izlenme
Rektörden kendi ödeneğine % 600’lük rekor artış!204 izlenme
Yılan hikayesine dönen tünel... Sayıştay: "Müteahhitlere ödenen 88 milyon TL geri alınmalı"63 izlenme
Tahıl yüklü 4 gemi daha Ukrayna'dan ayrıldı50 izlenme
Erdoğan Almanya’da yine mizah konusu 'Teletabiler'le mutluluk saçıyor !'1930 izlenme
Patronlar Çalışma Bakanı'na resti çekti, asgari ücret için tarih verdi65 izlenme
Çatışmalarda üçüncü gün: Hamas çok sayıda İsrailliyi esir aldı, İsrail abluka kararı aldı, Netanyahu "Karşılığımız Ortadoğu'yu değiştirecek"39 izlenme
Soma Belediye Başkanı seçilen CHP'li Sercan Okur, seçim sürecinde verdiği 'Türkiye Cumhuriyeti' yazılı belediye tabelası asma sözünü yerine getirdi51 izlenme
Bahçeli 'tahliye edilmeli' demişti: Ahmet Özer uygulanan çelişki ile cevap verdi
Avrupa Birliğinin Rus petrolüne uyguladığı ambargo ve azami fiyat uygulaması yürürlüğe girdi.
Yem kredi faizi yüzde 4’ten yüzde 20’ye çıktı! Yemin torbası 600 liraya yükseldi
İyi günler bir türlü gelmiyor... Daha kötü günler geliyor