İstanbul Eyüp’te üzerinde yıllardır İETT peronu ve kreş bulunan yaklaşık 5 dönümlük parselin imar planları mahkeme tarafından iptal edilince İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi tarafından yeni bir plan hazırlandı.
Ancak plan AKP ve MHP'li üyeler tarafından kabul edilmedi.
Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; Planda mevcut duruma uygun olarak “belediye hizmet alanı, kreş, yeşil alan” düzenlemesi yapıldı. Ancak Cumhur İttifakı, çoğunluğunu kullanarak parselin tamamını “yeşil alan” ilan etti.
Eyüpsultan'da yıllarca boş kalan alanın ne olacağı yılan hikayesine döndü. Arazi 2003 tarihli planda yeşil alandı. 2010 yılında da parsel; “kültürel tesis, dini tesis ve yeşil alan” fonksiyonuna alındı. Plan, açılan dava sonucu 2012'de yeşil alan miktarının azaldığı gerekçesi ile iptal edildi. Karar 2019'da kesinleşti.
TEKLİF REDDEDİLDİ
Yeni İBB yönetimi de parsel için plan teklifi hazırladı. Parsel, “kreş, yeşil alan ve belediye hizmet alanı” olarak düzenlendi. Teklif, 18 Kasım tarihli meclis oturumunda gündeme geldi.
AKPMHP grubunun çoğunlukta olduğu İmar ve Bayındırlık Komisyonu, plan teklifini reddederek arazinin tamamının “yeşil alana” alınmasını uygun buldu. Komisyonun raporu, Millet İttifakı'nın ret, Cumhur İttifakı'nın “evet” oyları ile kabul edildi. Böylece üzerinde İETT peronu ve Akşemsettin Anaokulu bulunan parselin tamamı “yeşil alan” ilan edildi.
http://www.krttv.com.tr/gundem/ibbninkresveyesilalanplaninadasarayittifakindanh54872.html
'Parmak boyası' için kanun teklifi!530 izlenme
Herkes seçim meydanında damat niye yok?287 izlenme
30 Ağustos’ta Atatürk alerjisi mevsimi açıldı17 izlenme
Gazze'de bir gazeteci ne yapar. “Bazen kamera arkasında durup ağlıyorum”28 izlenme
İmamoğlu’ndan inceleme yorumu: ‘İstanbul seçimini yediremediler’53 izlenme
Sinan Ateş cinayeti: Olcay Kılavuz'un adını çıkardılar!52 izlenme
Zelenskiy: "Önümüzde geleceği belirleyecek zor günler var"48 izlenme
Tahliye edilen Esila Ayık: "Biz gençlerin geleceğe küstürülmemesi gerekiyor. Ben şu an özgürüm, çok mutluyum. Tek temennim diğer öğrenci arkadaşlarımızın tahliye olması"26 izlenme
Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz 'Nur cemaati AKP'ye oy vermeyecek !'
Erdoğan için 'Allah çocuklarımın ömründen alsın size versin' diyen AKP ismin bir de Alevilerle ilgili sözleri ortaya çıktı!
Kurultay çağrıları yükseliyordu: İmamoğlu son noktayı koydu!
Grand Kartal Otel'in muhasebecisinden dehşete düşüren itiraf: 78 kişi masraftan kaçtıkları için öldü!