İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim vaadi olan “Yuvamız İstanbul150 mahalleye 150 kreş” projesi kapmasında değerlendirilmek üzere Kartal Yakacık'ta 444 metrekarelik İBB mülkiyetindeki parselin imarı planı değişikliği meclis gündemine geldi.

Parselin kreş alanına alınması teklifi, daha önce elektrik dağıtım şirketinden görüş alındıktan sonra değerlendirilmek üzere müdürlüğüne ade edilmişti. Yetkili kurum TEİAŞ Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü'nden gelen görüş yazısı ile birlikte konu yeniden değerlendirilmek ve karar alınmak üzere tekrar meclis gündemine sevk edildi.

TEİAŞ'TAN GÖRÜŞ ALINDI
TEİAŞ, yapılan plana “Enerji iletim hatlarının geçtiği alanlarda ve trafo merkezi alanında Elektrik Kuvvetli Akın Tesisleri Yönetmeliği hükümleri geçerlidir. Enerji iletim hattının geçtiği alanlardaki irtifak koridoru boyunca TEİAŞ'tan görüş alınarak uygulama yapılacaktır” notunun eklenmesi yönünde görüş bildirdi.
“TRAFO YOK”
Planlama Müdürlüğü, plan teklifi ve TEİAŞ yazısının ekindeki sayısal veri birlikte değerlendirildiğinde söz konusu alanda trafo bulunmadığını, enerji nakil hattının ise parsellerin batısından geçtiğini tespit ederek plan değişikliğinde gerekli düzenlemeyi yaptı.
Teklifi değerlendiren komisyonlar, parselin “yüksek gerilim hattı etkilenme bölgesinde” yer aldığı gerekçesiyle teklifin reddedilmesini uygun buldu. Komisyon kararına CHP'li üyeler “tekniğe ve yönetmeliğe uygun şekilde önlem alarak gerilim hattı etkilenme bölgesinde inşaat yapılabilir. Yapılması uygun olmasa ilgili kurum olumsuz görüş verirdi” gerekçeleriyle muhalefet şerhi düştü.
Komisyon raporu mecliste oya sunuldu. AKPMHP grubunun oyları ile kreş teklifi reddedildi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ibbninkresprojesineakpvemhpengeloldu6761313/
Esenyurt'ta bir grup tekbir getirerek Starbucks'ın şubesini taşladı59 izlenme
Aç açık yok kimse yok diyen Bakan Kirişçi'ye acı gerçekleri çiftçilik yapan vatandaş anlattı!45 izlenme
Sedat Peker'in bomba ifşalarında susan Korkmaz Karaca bu sefer 'kaplan' kesildi!51 izlenme
Dış borçta tüm zamanların zirvesi görüldü: 482,6 milyar dolar43 izlenme
Adana’da AKP binası önünde yapılan Gazze protestosuna polisten dehşete düşüren müdahale! Üzerine su döküp bir de tekmelediler!32 izlenme
Emekliye bayram ikramiyesi için tarih belli oldu32 izlenme
Gebze'de gitar çalarak harçlığını çıkaran öğrencilere zabıta engeli '-Hırsızlık, gasp yapsak daha mı iyi ? Zabıta -Git yap !'790 izlenme
Rusya'nın Ukrayna'daki AVM'yi vurma anının yeni görüntüsü ortaya çıktı!80 izlenme
Okul müdüründen kız öğrencilere skandal müdahale: "Ahlakımıza uygun değil, ben size ahlak öğretirim"
Türklere ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a hakaret eden Afgan yobaz çark edip özür diledi!
Sokak röportajında konuşan bir vatandaş: “Başörtümü AKP için takmıyorum. Oyumu Ekrem İmamoğlu’na vereceğim çünkü biliyorum ki çalmıyor”
Ali Babacan erken seçim olabilir dedi: Hükümet Eylül'de karar verip, Kasım'da seçime gidebilir.!