2017 yılında Türkiye’de köprü ve otoyollardan elde edilen gelir, ocakhaziran döneminde 675 milyon olurken, bu yılın ilk yarısında 883 milyon 930 bin 230 lira gelir elde edildi. Her iki yılda da 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden geçen araç sayısı karşılaştırıldığında ise 2017 yılında 160 milyon araç, 2018 yılında ise 227 milyon araç geçti. 2018 yılında geçiş sayısının fazla olmasının sebeplerinden bir tanesi ise Ramazan Bayramı’nın Haziran ayına denk gelmesi oldu.
PEKİ İKİ YIL ARASINDA KÖPRÜ GEÇİŞLERİNE NE KADAR ZAM GELDİ?
AA muhabirinin, Karayolları Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, haziranda köprü ve otoyolları 41 milyon 544 bin 765 araç kullandı. Bu araçlardan 142 milyon 808 bin 238 lira gelir sağlandı.
İstanbul’daki 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden yılın altı ayında geçen 58 milyon 861 bin 330 araçtan 240 milyon 739 bin 77 lira ücret alındı. Aynı dönemde otoyolları kullanan 168 milyon 406 bin 380 taşıttan da 643 milyon 191 bin 153 lira gelir elde edildi.
Böylece yılın 6 ayında köprü ve otoyollardan elde edilen toplam gelir 883 milyon 930 bin 230 lira oldu.
AA SOZCU.COM.TR
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/devletbayrametti2542512/
Sel bölgesinden acı haberler geliyor…Can kaybı 59'a yükseldi50 izlenme
Benzin ve motorine savaş zammı: Düzenlemeye rağmen tabelaya yansıdı13 izlenme
Sebze-meyve satışından sonra Erdoğan'dan bir 'ucuz satış' açıklaması daha: Temizlik ürünü satacağız145 izlenme
AKP kendisine hırsız diyen şirketle çalışmaya başladı!886 izlenme
TRT tercümanı, ağlayarak konuşan Arjantin kalecisi Martinez’in sözlerini ağlayarak tercüme etti60 izlenme
Sincan Cezaevinde ölen Vural Avar Paşa’nın son sözü bu olmuş: "Aklanmak istiyorum"38 izlenme
Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu "Dedeağaç" ile ilgili uyarılarda bulundu: "Büyük depremde Amerika Boğazlar yönetimini talep edebilir"43 izlenme
CHP Rize’den 43 yıl sonra vekil çıkardı34 izlenme
Gerici Akit'ten Akpınar'a: Milli iradeye kafa tutanların kafasını koparmak...
'Şeyh'in artıkları için birbirleriyle yarıştılar!
Menzil Tarikatı şeyhini karşılayan müritler baston şeyhin eline denk gelsin diye uğraştı
5 ayda 4 milyon kişi daha icralık oldu: ‘Saray rejiminde refah değil icra geldi’