“Koru Florya” konutlarının yakınında bulunan ve toplam 7 parselden oluşan alanla ilgili olarak, önceki yönetim zamanında hazırlanan planlar, Bakırköy Belediyesi’nin itirazı üzerin Mahkeme tarafından iptal edilmişti. Plansız kalan parsellerle ilgili olarak yeni plan çalışmaları 2019 yılı başında gündeme gelmiş, 31 Ocak 2019 tarihinde “Başkanlık Oluru” alınmıştı. Başkan Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının, YSK tarafından iptal edilmesinden bir gün sonra, 7 Mayıs 2019 tarihinde söz konusu plan çalışması için yeniden “Başkanlık Oluru” alındı.
Söz konusu 7 parsel 3 farklı ada içinde yer alıyor. İBB’nin hazırladığı plana göre birinci grupta yer alan parseller lise, ikinci parsel sağlık tesisi, üçüncü parsel ise sosyal tesis alanı olarak planlandı. Onay için ekim ayında İBB Meclis gündemine gelen planlar, çoğunluğu elinde bulunduran AKP grubu tarafından, değiştirilerek kabul edildi. AKP’nin yaptığı değişiklik ile lise alanı “Mesleki ve Teknik Öğretim Tesis Alanına”(Bu lejanttaki alanlara genellikle İmam Hatip Lisesi yapılıyor), sosyal tesis alanı ise “Lise Alanına” alındı. Sağlık tesis alanı ise yerinde kaldı. Bu değişiklik ile, İBB’nin içerisinde kreşinde olacağı “sosyal tesis alanı” ortadan kaldırılmış oldu. AKP tarafından değiştirilen plan kararı Başkan İmamoğlu tarafından veto edildi ve bir kez daha görüşülmek üzere Meclis’e geri gönderildi. Ancak ikinci oylamada da AKP grubu kararında ısrar etti.
Meclis’in kararında ısrar ettiği durumlarda, Başkan’ın kararı ikinci kez veto etme hakkı bulunmuyor. Yasa gereği “ısrar kararını” onaylamak zorunda olan Başkanın, meclis kararının iptali için yargıya başvurma hakkı bulunuyor.

https://www.birgun.net/haber/ibbninkresplaniniakpengelledi322974
Türkiye yolsuzluk endeksinde 180 ülke arasında 101. sıraya geriledi44 izlenme
Enerji sektörü saatli bomba gibi!157 izlenme
Midesi Rahatsız Olanlar Oruç Tutabilir mi?36 izlenme
AKP'de gerçekleşecek büyük kopuşun tarihini açıkladı: "İktidar, devlet sopasıyla ayakta duruyor"46 izlenme
Kripto Parada ki Düşüşte en Çok Luna Etkilendi Yatırımcılar Kurucusunun Evini Bastı37 izlenme
Arabayı sol şeride park edip namaz kılmak nasıl bir anlayıştır ?1940 izlenme
Nebati’nin kış sezonu el yakıyor26 izlenme
Kişi başı kredi kart borcu asgari ücretin neredeyse 3 katı22 izlenme
Seks partisinde ölen şeyh ile ilgili olay yaratacak gerçek! "Şeyh günler süren..."
İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu "Seçim Tarihi" Hakkında Konuştu
Aziz Yıldırım'ın 'Hükümet istifa' tezahüratıyla ilgili Erdoğan'a yaptığı tavsiye gündem oldu
Meclis gündemine geldi: Erdoğan'ın oğlu Burak Erdoğan askerlik yaptı mı?