CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 257 gün sonra hazırlanan İBB İddianamesinin açıklandığı dakikalarda kürsüden Silivri'de tutuklu bulunan CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu ile ilgili çarpıcı mesajlar verdi.
"Aynı anda hem seçimde yolsuzluk yapmış, hem diploması sahte, hem hırsız, hem terörist hem de casus olabilir mi?" diyen Özel, Bunlardan herhangi birini masum birine yapsan büyük bir haksızlık. Ama bunların hepsini bir kişiye yapıyorsan büyük bir suç üstü... Suçu ne? Suçu bu ülkenin bir sonraki Cumhurbaşkanlığına aday olmak. Başka hiçbir suçu yok!" şeklinde konuştu.
Özel'in konuyla ilgili açıklamaları şöyle:
"Gölge bakanlarımızla ülkeyi nasıl yöneteceğimizi anlatacağız. Ekrem Başkanı'nın yerine hiçbirimiz Cumhurbaşkanı adaylığı yapamayız. Onun yerine Cumhurbaşkanlığı adaylığı 2 milyon üyemize emanettir. 15 milyon kişinin aday gösterdiği kişi Cumhurbaşkanı adayımız. Herkes adayına sahip çıkacak arkadaş. 23 Mart'ta gittin, sandık başına geçtin. Ekrem Başkan'a vazifeyi verdin. Sahip çıkacaksın, çünkü onu içeride tutuyorlar. O çıkana kadar onu Cumhurbaşkanı adayı gösteren herkes benim Cumhurbaşkanı adayımdır. Anlaştık mı? Bu kara düzen gidecek, yerine yepyeni adil, çalışanın hakkını alacağı, gelecekten güvence duyulacağı bir düzen kurulacak. Bakan evlatlarını devri gidecek, vatan evlatlarının devri gelecek. Kimse korkmasın çok kötülük yaparlar, eninde sonunda kötüler kazanamaz. Kötüler kaybeder iyiler kazanır, gece kazanamaz güneş doğar gündüz kazanır, tembele karşı çalışkanlar kazanır. Siyasette havlu atmış korkaklara karşı, bu milletiyle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi kazanır. Cesurlar kazanır. Hoş geldiniz, şeref verdiniz. Şimdi memleketlerinize güle güle gidin ve bu seçimi kazanın. Hepinize güveniyorum."
Sözcü
Çamlıca Camii yalanına AKP'liler bile isyan etti!300 izlenme
Ali Erbaş'tan hutbelerde Atatürk isminin anılmamasıyla ilgili açıklama: Merhumun kendisi istemiş!39 izlenme
İstanbul’da çirkin provokasyon! İmamoğlu ve Aksu’nun onlarca afişi parçalandı26 izlenme
Emekli ve memur zammında oranlar değişti: 20 Milyon kişi merakla bekliyor49 izlenme
'SGK'yı batırdın Recep bey... 30 milyar açık var'487 izlenme
Türkler tatil için Yunanistan'a gidince Turizmciler Yunanistan'a işletmeye açmaya karar verdi20 izlenme
İş yerlerinde elektrik şoku! Vatandaş'a da yansıyacak39 izlenme
MHP'den ihraç edilen Atila Kaya'dan zehir zemberek açıklamalar!37 izlenme