Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'da görevli 30 yıllık polis memuru Y.T, engelli üç çocuğu için İBB'den yardım aldı. opal, İBB'nin yardımından sonra sürüldü.
Y.T, emniyet teşkilatında üç çocuğu engelli olan tek polis memuru. Biri 30, biri 27 biri de 15 yaşında üç engelli çocuğuyla hayata tutunmaya çalışan Topal, 30 yıldır polis olarak Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde. Ağır engelli üç çocuğunun yaşam belirtilerinin sadece ‘nefes almaları’ olduğunu anlatan anne S.T, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde vali ve emniyet müdürü ziyarete gelirlerdi. Yapılan yemeklere çağırırlardı” diyor.
Depremde evlerinin orta hasarlı olduğunu söyleyen T., üç çocuğuyla birlikte bir bahçede kaldıklarını anlatırken “Çocuklarımın bez, yatak gibi ihtiyaçları vardı. İktidar ve muhalefet partilerindeki birçok vekili aradım. Fakat kimse yardım etmedi” diyor.
10Haber’den Hazar Dost'un haberine göre, Topal ailesinin durumundan en son İstanbul Büyükşehir Belediyesi haberdar oldu ve İBB’nin çocukların bir aylık ihtiyaçlarını karşıladı.
İlerleyen günlerde T. ailesinin zor durumdayken İBB’den yardım aldığını, emniyetteki yöneticiler tarafından öğrenildi.
Anne S.T, o günden sonra emniyet yöneticilerinin ailelerine olan tavrının değiştiğini fark ettiğini belirtirken “Vali ve emniyet müdürü her yemek düzenlendiğinde bizi çağırırdı. Fakat bu sefer çağırmadılar” diyor.
30 yıl boyunca, evine 5 dakika mesafede görev yaptı. Fakat 22 Kasım’da il içi tayinlerle hiç beklemediği bir durum yaşadı.
Normal şartlarda, engelli çocuğu olan emniyet personellerinin tayinlerden muaf olduğunu anlatan T., kendisinin üç engelli çocuğu olmasına rağmen evine 1 buçuk saat mesafedeki başka bir birime görevlendirildi.
“Eski görev yerim evime 5 dakika mesafedeydi. Öğle aralarında eşime yardıma gelebiliyordum. Eşimin dışarı çıkması gerektiğinde çocuklarıma bakabiliyordum. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum” diyen T., duruma bir çözüm bulana kadar yıllık izne çıktığını belirtti.
Malatya Emniyet Müdürlüğü’ne durumu aktardığını fakat herhangi bir yanıt almadığını söyleyen T., “Ülkem adına karamsarlığa düştüm. Çocuklarımın hayatı söz konusu” diye konuştu.
KRT
MEB'in kitabında Suriye Devletinin resmi bayrağı gitti, OSÖ bayrağı geldi!50 izlenme
İşçinin Kaderi Saray'ın Elinde! Asgari Ücret İçin Maraton Salı Günü Başlıyor34 izlenme
TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık: "Tabutlara sardıkları bayraklara suçlarını gizleyip şehadetler, kahramanlık yazanlar kurdukları talan düzeni sürsün istiyorlar"35 izlenme
Diyanet’in ihalesini kazanan şirket belli oldu: Erbaş'ın kitabına özel desenli baskı yapmışlar!62 izlenme
Tozkoparan’da vatandaşlar kapıları kırılarak evlerinden çıkarılıyor!29 izlenme
Bağcılar'daki kaçak Kuran kursunda 'cinsel istismar' iddiası!696 izlenme
Dilipak’tan ‘yeniden seçim’ yorumu: Yolsuzluk dosyaları açılır ki...1632 izlenme
Sedat Peker'den Soylu ve Ateş hakkında yeni iddia! "Nasıl korkuttun çöktün mallarına"54 izlenme
Dilan Polat'ın 'karakutusu' olarak ifade edilen Şule ortaya çıktı: "Altınlar, paralar verildiğinde buradaysa, en zor ağır günde de buradayım"
Türkler gezmeye bile gidemezken kaçaklar Didim'e akın ediyor
Milli Eğitim Müdürlüğü’nün dergisinde gerici ifadeler: Kurtuluş Savaşı gençliği yıkıma uğratmış!
Sorumsuzluk virüsü huzurevinde 10 can aldı! Virüslü bakıcılar hastaneye bile gitmemiş!