Belediye şirketlerinden İstanbul Personel Yönetim A. Ş.’de (İSPER) 2 seçim arası 314 personel istihdam edildiği ortaya çıktı. Alımların 193’nün İSKİ’de vezne memuru olarak çalışan Vakıfbank Personeli olduğu ve 23 Haziran İBB seçiminden 2 gün önce kadroya geçirildiği öğrenildi.
İSPER’de 2 seçim arasında yani 31 Mart ve 23 Haziran tarihleri arasında toplam 314 personel istihdam edildiği ortaya çıktı. 62 personel ilaçlama, engelliler, halkla ilişkiler ve İnsan kaynakları raporlama işleri kapsamında, 59 personel de “Caddebostan ve Florya Plajlarının İşletilmesi İşi” kapsamında geçici personel olarak istihdam edilmiş.193 personelin ise İSKİ ile tahsilat anlaşması kapsamında Vakıfbank çalışanıyken İBB seçiminden 2 gün önce İSPER’in kadrosuna geçirildiği öğrenildi. Çalışanlara Vakıfbank tarafından geçen günlerde yasal haklarına ilişkin bilgilendirme mesajı da atıldı.
Esenler Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Kemal Şahin Vakıfbank’tan İSPER’e vezne tahsilat personeli alınmasının şirketin kuruluş amacına aykırı olduğunu belirterek “Bu personelin çoğu Vakıfbank’ta 2006 yılından beri çalışıyor. Şirketin kuruluş amacı İBB’nin sağlık ve sosyal alanlardaki projelerine kaliteli hizmet ve profesyonel iş gücü sağlamakken İSKİ’nin veznelerinde çalışan bu banka personeli neden İSPER A.Ş’ye alındı? İBB’ye yıllık ortalama 18 milyonluk bir yük getirmiştir” dedi.
http://www.krttv.com.tr/gundem/ibbdeikisecimarasiyuzlercepersonelalimih10055.html
Vatandaşlardan grip aşısı tepkisi! Kronik hastalığı olanlara büyük şok!86 izlenme
Komşusu açken, tok yatan bizden değildir ! Lanet olsun böyle düzene !671 izlenme
Yüzsüzlüğün bu kadarı: Rüşvet ihalede!110 izlenme
Seçil Erzan’ın çekmecesinden ‘manifesting’ çıktı! Onlarca yazı56 izlenme
MEB’den okullarda mevlit programlı Cumhuriyet kutlaması40 izlenme
Kayseri'de Suriyeliler oy kullanacak!269 izlenme
Emekli ‘Fakru Zaruret’ içinde yaşıyor43 izlenme
Zarar eden Merkez Bankası personelini ödüllendirdi! Üst yönetime milyon liralık 'performans tazminatı' verildi32 izlenme
LGS’de 'usulsüzlük' iddiaları gündeme gelmişti: Milli Eğitim Bakanlığı sessizliğini bozdu
AKP''den ABD'nin Gülşen açıklamasına jet yanıt: Hadsizlik
Çığrından çıkan Türkiye: Küçükçekmece’de bir çocuk daha cinsel saldırıya uğradı!
‘Sedat Peker'den ayda 10 bin dolar aldığı’ iddia edilmişti, AKP’li Metin Külünk ilk kez konuştu