İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesindeki Bilim Kurulu (Prof. Dr. Tarık Şengül, Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, Prof. Dr. Eser Çaktı, Prof. Dr. Himmet Karaman, Prof. Dr. Ejder Akgün Yıldırım, Prof. Dr. Şerif Barış, Doç. Dr. Pelin Alpkökin), kentte yaşanan depremler ve sonrasında oluşan panik haliyle ilgili açıklamalarda bulundu. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na vekalet eden İBB Başkanvekili Nuri Aslan ile İBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Volkan Demir’in de hazır bulunduğu açıklamayı, İBB Bilim Kurulu adına Prof. Dr. Tarık Şengül okudu.
Prof. Şengül tarafından okunan açıklama metninde, şu tespitler ve önerilerde bulunuldu:
"Bu aşamada panik ve kaygıya kapılmadan, sadece yetkili çevrelerden gelen uyarıları dikkate alarak bilinçli davranmak vatandaşlarımız açısından son derece önemlidir. Sosyal medya ve benzeri mecralarda sorumsuzca yayılan spekülatif değerlendirmelere itibar edilmemelidir.
Yaşanan 6.2 büyüklüğündeki deprem ve artçıları, İstanbul ve Marmara Bölgesi’nin karşı karşıya olduğu deprem riskini ortadan kaldırmamıştır. Diğer yandan artçıların bir süre daha devam edeceğinin de bilinmesinde yarar vardır. Deprem sonucu hasarlı hale gelen binalara girilmemesi ve yetkililerin bilgilendirilmesi önemlidir.
Depreme ilişkin yürütülen çalışmalarda, merkezi ve yerel yönetimlerin tüm ilgili birimlerinin eşgüdüm içinde çalışması etkili sonuçlar alabilmek açısından önemlidir. Benzer biçimde üniversitelerin ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının katkıları da alınmalıdır. Depremin yarattığı kaygıları en aza indirgemek ve spekülasyonların önüne geçmek üzere, yetkili kurumların düzenli aralıklarla kamuoyunu bilgilendirmesi de önemli olacaktır."
İBB Genel Sekreteri Prof. Demir de kamuoyu ile şu bilgileri paylaştı:
“Şu an itibariyle İBB’ye bağlı birimlerde 628 araç ve 1000 personelle itfaiye ekiplerimiz, 225 araç ve 891 personeliyle de zabıta ekiplerimiz sabaha kadar görevlerinin başında olacaklardır tüm İstanbul'u kapsayacak şekilde. Hiçbir hizmetimizde aksama yok. Kontroller devam ediyor. Ayrıca, sahada 2 bin kişilik destek personelimiz, 150 araçla kumanya ve su dağıtımına devam etmekte. İstanbulluların gurur duyduğu ‘İstanbul Senin’ uygulaması üzerinden toplanma yerlerimizi, Yeşil İstanbul'daki tuvaletlerimizi ve diğer hizmetlerimizi, anlık görebilmeleri, idari bilgilere oradan ulaşmaları mümkündür. İSKİ'de, İGDAŞ'ta, metrolarımızda, İETT'de hiçbir aksama yoktur. Kontroller devam etmektedir. İdaremiz ve şirketlerimiz bünyesindeki teknik personel sahadadır. Bir kısmı da AFAD koordinasyonunda sahaya gitmek için beklemektedir hasar tespiti için.”
Kaynak: Gerçek Gündem
İki seçim arası Cennet Koy’u kiraladılar!34 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun sözcüsü açıkladı: "Özgür Özel'in görevi iptal edilecek"22 izlenme
Emekli vatandaş ekonominin durumunu böyle değerlendirdi: "Herkeste ekonomi çok güzel. Açlıktan ölen olmadı ki. Biz harcamasını bilmiyoruz"47 izlenme
Ünlü fast food zinciri Türkiye'de konkordato istedi: Binlerce çalışanına iş arıyor25 izlenme
Fatih Altaylı: "Türkiye işgal ediliyor. Bu göç değildir. Bunlar göçmen değildir"55 izlenme
Ormanlar rant için mi yakılıyor?100 izlenme
Milyonlar harcandı ama kullanılmıyor! Uçak inmeyen havalimanları!50 izlenme
Tasarruf genelgesini ‘VIP’ ile deldiler37 izlenme
Ekrem İmamoğlu Silivri'den meydan okudu! "Varsın prangalar vursunlar zindanlara kapatsınlar!"
3 dilde dünyaya selam verildi! Tahıl krizini çözmek için İstanbul'da koordinasyon merkezinin açıldı
AKP Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, bayramlaşma töreninde Ekrem İmamoğlu ve CHP'li Özgür Özel'e ağır hakaretler etti!
Dünyanın en uzun çalışma saatlerine sahip 4. ülkesiyiz: Çok çalışıyoruz, fazla mesai yapıyoruz, emeğimizin karşılığını alamıyoruz