
Kamu kurumlarının elinde halen 2 bin 500 civarında misafirhane, tatil kampı ve dinlenme tesisi var. Milli Eğitim, Adalet, İçişleri ve Milli Savunma Bakanlıkları ”ÖğretmeneviPoliseviHakimevi ve Orduevi” gibi tesislerle ilk sırada yer alırken, Orman Genel Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığına ait tesisler de çoğunlukta bulunuyor. CHP'li Gürer, ‘'AKP hükümeti, cumhuriyetimizin kazanımlarını, kamu varlıklarını bir bir satıyor. Sata sata bitiremediler. En son şeker fabrikalarını sattılar, şimdi de kamuya ait sosyal tesisleri satacaklar'' dedi.
Gürer, kamuya ait sosyal tesislerin durumunu, soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. Önergeyi yanıtlayan Maliye Bakanı Naci Ağbal, kamuya ait ve sermayesinin yüzde 50'sinden fazlası kamuya ait diğer ortaklıklar ve şirketlerin mülkiyetinde ve tasarrufunda bulunan tatil köyü, termal tesis, eğitim ve dinlenme kampları, eğitim, dinlenme ve spor tesisleri, misafirhane ve diğer sosyal tesislerin ‘'Ekonomiye kazandırılacağını'' bildirdi. Bakan ‘'Özelleştirme İdaresi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca; değerlendirme işlemi yapılarak, satılmak, kat/arsa karşılığı inşaat yaptırılmak, üzerlerinde sınırlı ayni hak tesis edilmek suretiyle veya diğer yöntemlerle değerlendirilecektir'' dedi.
Önerge sahibi Gürer ise, AKP hükümetinin, cumhuriyetimizin kazanımlarını, kamu varlıklarını bir bir sattığını belirterek, “Sata sata bitiremediler. En son şeker fabrikalarını sattılar, şimdi de kamuya ait sosyal tesislerin satışı için çalışıyorlar” dedi. Gürer, yapılması gerekenin, kamuya ait tesislerin satışı değil, bu tesislerin iyi bir şekilde işletilerek, kamu görevlilerinin ve vatandaşların bunlardan en iyi şekilde faydalanmalarına olanak tanımak olduğunu belirterek, “Bu süreç 24 Haziranda sona erecek, CHP iktidarında sosyal tesisler amacına uygun değer bulacaktır” dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/sirasosyaltesislerde2417654/
Yüksek enflasyon altında ezilen KOBİ'ler destek bekliyordu: Türk patrona Suriyeli işçi çalıştırma şartı33 izlenme
'Tebliğciler' bu kez Kadıköy'de ortaya çıktı, vatandaşlardan tepki geldi!58 izlenme
Alzheimer Hastaları için Büyük Buluş35 izlenme
TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık: "Tabutlara sardıkları bayraklara suçlarını gizleyip şehadetler, kahramanlık yazanlar kurdukları talan düzeni sürsün istiyorlar"37 izlenme
Ayasofya’daki Atatürk imzasının sahte olduğu iddiasını tarihçiler reddetti!118 izlenme
Erdoğan 'ezdirmeyeceğim' demişti: Memur ve emekli maaşlarına gelen zam enflasyona ezildi!39 izlenme
Fahrettin Altun'un oğlu evleniyor!26 izlenme
Tarım Bakanı 'hurda, motoru yok, uçamaz' demişti, THK yangın söndürme uçağı Teknofest'te şov yaptı !413 izlenme
Gözaltına alınan Onursal Adıgüzel'den açıklama!
İBDA’cı Star yazarından AKP’ye uyarı: Bir daha sokağa dökemezsiniz
Erzincan'ın İliç ilçesinde çevre kirliliğine neden olan altın madeni kapatıldı.
Doktorlar mücadelede kararlı: "Bakanlık geri adım attı, sorun çözülmedi, direneceğiz!"