26 Mart'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart 1 Nisan arasındaki Ramazan Bayramı tatiline 2, 3 ve 4 Nisan'ı da ekleyip tatilin (hafta sonuyla birlikte) toplamda 9 güne çıkarıldığını duyurmuştu.
İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, ekstra 3 günlük tatil nedeniyle sağlık hizmetlerinde 10 milyondan fazla hastanın randevusunun iptal olduğunu açıkladı.
Randevusu iptal edilen hastalar arasında kanser hastalarının da bulunduğunu belirten Çömez, bu durumun Sağlık Bakanlığı'na ne kadara mal olduğunu şu ana kadar araştırılmadığını belirterek TBMM'ye konu hakkında soru önergesinde bulundu.
Maliyetin milyarlarlarca lira olduğunu savunan Çömez, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'na yanıtlaması için şu sekiz soruyu yöneltti:

Sorduğu soruları Memişoğlu'nun yazılı şekilde cevaplamasını talep eden İYİ Parti Grup Başkanvekili, sosyal medya hesabından yapığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
"Erdoğan “Fermanımdır” dedi, bayram tatili son anda 9 gün oldu. Ve bu plansızca alınan kararın faturası hiç araştırılmadı. 3 günlük plansız tatil nedeniyle sadece muayene randevusu iptal edilen hasta sayısı 10 milyonun üzerinde. Kanser hastalarının iptal edilen kemoterapi ve radyoterapi randevularını, iptal edilen ameliyatları, diğer müdahale, tedavi ve görüntülemeleri bilmiyoruz. Maliyet milyarlarca lira, getirdiği riskler ise sayısız."
Mansur Yavaş: "Hakkımda soruşturma yok ancak..."17 izlenme
Şeker fabrikalarında özelleştirme başlıyor!140 izlenme
Sedat Peker'in iddialarıyla gündeme gelen Ali Ercan'ın şirketi iddiayı reddetti, yeni belgeler ortaya çıktı!69 izlenme
Ruslar otel yerine satın aldıkları konutlarda konaklayınca doluluklar azaldı32 izlenme
Depremde hayat kurtaran modele AKP, 'hayır' dedi32 izlenme
Önünde ‘depreme dayanıklı’ yazıyordu… İnşaatı bitmeden yıkıldı30 izlenme
Türkiye’nin tapusu 100 yıl önce bugün alındı33 izlenme
Yeni fatura modeli vatandaşı vurdu: Doğal gaz ve elektriğe yüzde 50 zam iddiası!24 izlenme
Gökçek gitti, Eymir Gölü’nde el sıkışıldı
Son dakika! Levent Göktaş, Necip Hablemitoğlu cinayet zanlısı olarak Bulgaristan'da yakalandı
Alanlar boş kalınca, AKP vatandaşları '50 TL' karşılığında mitinge götürüyor !
AKP’nin yeni hedefi ‘merdiven altı’ medreselere yasal statü vermek!