Hizbullah'a yakın Hür Dava Partisi'nin (HÜDAPAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında imam nikâhı ile evlendirilmesi ve cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili tepki çeken bir açıklama yaptı.
Yapıcıoğlu, YouTube'ta yayın yapan 3S Medya adlı kanalda "Demokrasi Odası" programında yaptığı konuşmada, "Kaç yaşında çocuk, neye göre, kime göre çocuk. Bazıları 15 yaşındadır ama olgun gösterir... Bence kişi kendisini hazır hissediyor, ailesinin onayı varsa daha erken yaşta evlenebilir" dedi.
İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'yi henüz altı yaşında imam nikahıyla evlendirdiği ve çocuğun her gün cinsel istismara uğradığının ortaya çıkmıştı.
Birgün gazetesi yazarı Timur Soykan, iddianameye giren fotoğrafları ve ses kaydını da paylaşmıştı.
Geçmişte domuz bağı yöntemiyle öldürdüğü kurbanları ve mezar evleri ortaya çıkan terör örgütü Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen HÜDA-PAR, 2018 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminde, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a açık destek vermişti.
Ayrıca Erdoğan ile HÜDA-PAR Başkanı Yapıcıoğlu, Mayıs ayında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya gelmişti.
Gerçek Gündem
Kullanılan su: 0, fatura: 85 lira!
Ekrem İmamoğlu'ndan videolu 10 Kasım mesajı: "Bu cihandan bir Mustafa Kemal Atatürk geçti. Unutmadık, unutmayacağız…"
İlde alarm verildi! Vaka sayısı bir günde yüzde 50 arttı!
AKP'li Hülya Koçyiğit'in değirmeni dönüyor! Konyaaltı Sahili işletme ihalesini damadı kazandı!
Asgari ücret 1 ayda %5 eridi
'Prof. Vicdan' hakkında tahliye kararı!
Sedat Peker'le bizzat görüşen Turhan Çömez anlattı! 'Başına bir şey gelirse, elindeki belgelerin kamuoyuna yansıyacağını, belgelerin iki ülkede olduğunu söyledi'
Fiyatların neden uçtuğu belli oldu: Dar gelirlinin canı sıkılacak
Operasyonun kamuya maliyeti 948 milyar
Ünlü anketçiden çok çarpıcı seçim yorumu: "Bu saatten sonra Millet İttifakı'nın rakibi Millet İttifakı'dır"
Sedat Peker üniversiteden mezun oldu: Okuduğu bölüm dikkat çekti
Murat Çalık: "Bugün hayatımda yeni bir aşamaya gelmiş bulunuyorum"
Ekrem İmamoğlu’ndan Erdoğan’a flaş ‘FETÖ taktiği’ yanıtı!
Erol Mütercimler 'Erdoğan seçimi kaybederse, birileri bu KHK'ya dayanarak ortalığı karıştırabilir !'