Halkın Kurtuluş Partisi avukatları, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Üyeleri ve 81 İl Valisi hakkında, “1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu Maddelere Hareket Ederek Görevi Kötüye Kullanma (TCK M. 257)” suçlarını işledikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.
HKP avukatları tarafından Başsavcılığa verilen dilekçede, “TCK 257 maddeye aykırı hareket ederek binlerce insanımızın hastalanmasına, vefat etmesine, açlık ve yoklukla baş başa kalmalarına sebep olan şüpheliler ki buna gerçek bilim insanı namusuna sahip olmayan, önerilerinin hayat bulması konusunda siyasi iktidara gücü yetmese bile, gerçekleri açıklamaktan imtina ederek, siyasi iktidarı teşhir ederek istifa etmek vb. bir çok yaptırım olanağını kullanmaktan imtina eden Bilim Kurulu Üyeleri de dâhildir, soruşturma başlatılmasını talep etmek zorunlu olmuştur” ifadelerine yer verildi.
Konuyla ilgili HKP Genel Merkezi, “Halkımızı bile isteye ölüme sürükleyenler, bir gün mutlaka hesap verecekler!” başlıklı açıklama yayınladı. Yapılan Açıklamada, “Bir kez daha söylüyoruz: Yönetemiyorsunuz! Yönetemezsiniz! Çünkü merkezine halkını, insanını değil, ABD, AB Emperyalistlerine uşaklık etmeyi hedef alan politikalarınız var. Siz, ölen ölsün diye düşünüyorsunuz Eyy AKP’giller ve Reisi. Bizse inadına yaşamayı ve yaşatmayı amaçlıyoruz” ifadelerine yer verildi.
Mülakat sınavında ‘Erdoğan’ın kaç çocuğu var’ diye sordular26 izlenme
Kilis’te zabıtadan tepki çeken müdahale! Terazisini zorla alarak satıcıyı darp ettiler, satıcının yanındaki çocukların yaşadığı korku güvenlik kamerasına yansıdı33 izlenme
Almanca, İngilizce ve Türkçe olarak 'emekli' kelimelerini Google'da arattı, Türkiye'deki sonuçlar çok farklı: Mutsuz, evde oturan, para sıkıntısı çeken...49 izlenme
Erdal Eren'in avukatından Süleyman Soylu ve Emniyet Genel Müdürü'ne şok suç duyurusu!68 izlenme
AKP'li Hülya Atçı Nergis: Kadına şiddette kadınların hiç mi payı yok?102 izlenme
30 milyon liralık vurgun yapan Bitcoin Safiye, 52 gün sonra serbest kaldı25 izlenme
İlahiyatçı İhsan Eliaçık: Tarikat ve cemaatlerden uzak durun116 izlenme
Tüm Türkiye onu konuşmuştu: Yangında ağır yaralanan orman işçisinden haber var15 izlenme