İsrail’in Gazze ve Lübnan’a saldırıları sürerken, Orta Doğu’da gerilim azalmıyor. Son gelen bilgilere göre, Hizbullah, İsrai’in Lübnan sınırına 30 kilometre yakınlıktaki liman kenti Hayfa’yı vurdu. Karşılıklı saldırıların ardından iki ülke sınırındaki ateş tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. El Cezire muhabiri, İsrail'i hedef alan füzelerin yer altında saklandığını aktardı.

Lübnan’daki Hizbullah Hareketi, İsrail’in geçtiğimiz hafta çağrı cihazı ve telsizlere yönelik saldırılarına
yanıt verdi. Hizbullah’ın 115 füze ateşlediği Hayfa’da panik hakim olurken, İsrail’in kuzey bölgesindeki okullar tatil edildi.

Günün erken saatlerinde İsrail’e füze saldırısı başlatan Hizbullah, İsrail’in saldırılarına karşılık savunma teknolojisi şirketi Rafael Şirketi’nin kompleksinin bombalandığını bildirdi. Açıklamada, “İsrail'in Hayfa kentinin kuzeyinde bulunan komplekse onlarca Fadi 1 ve Fadi 2 füzesi ile Katyuşa roketleri fırlatıldı” denildi.

Lübnan Hizbullahı'ndan yapılan açıklamada, İsrail’in Lübnan’da çağrı cihazı ve telsizleri patlatmasıyla başlattığı saldırılara ilk yanıtın verildiği kaydedildi. Açıklamada, İsrail’in saldırıları ‘acımasız katliam’ olarak nitelendirildi.
Al Jazeera muhabiri Zeyna Khodr, İsrail'i vuran füzelerin yeraltında saklandığını öne sürdü.
Hizbullah ise, bu sabah hedef aldığı Hayfa'daki Ramat David hava üssü ile Rafael savunma şirketinin fabrikalarının saldırıdan önce drone'la kaydedilmiş görüntülerini yayınladı.
İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, Hizbullah tarafından Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine yaklaşık 85 roket fırlatıldığı bildirildi. IDF, “Roketlerin bir kısmı önlendi, bir kısmı ise Hayfa yakınlarındaki Kiryat Bialik ve Aşağı Celile'deki Moreshet'e isabet etti” açıklamasını yaptı. Açıklamada, Kiryat Bialik'e düşen bir roketin 3 kişinin yaralanmasına neden olduğu kaydedildi.
Irak'taki İran yanlısı gruplar, İsrail'in hem kuzeyine hem de en güneydeki şehri Eilat'a kamikaze silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) saldırdı.
Irak'tan fırlatılan kamikaze drone'lar Suriye hava sahasından geçip İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'ne yöneldi.
Golan Tepeleri'nin güneyindeki yerleşimlerde siren sesleri duyulurken, hemen ardından patlamalar gerçekleşti.
İsrail ordusu Irak'tan gönderilen kamikaze SİHA'ların hava sahasına girmeden engellendiğini açıkladı.
Gerçek Gündem
Bakanlardan kritik açıklamalar: İşte depremin bilançosu!26 izlenme
Gözaltına alınan İsmail Dükel'den mesaj var: Benden casus değil, ancak vatansever çıkar72 izlenme
Mardin'e 15 gün etkinlik yasağı geldi.27 izlenme
Barış Terkoğlu: "Barış tek değil koca adaletsizlik okyanusunda bir damla sadece"30 izlenme
Zafer Havalimanı için ödenen garanti, havalimanı maliyetini aştı52 izlenme
30 yaşındaki hakimi tekme tokat dövenler iktidardan 'hatırlı' kişi çıktı14 izlenme
‘Dünyanın nazar boncuğu’ Meke Gölü kurudu… Son hali şaşırttı111 izlenme
1500 liralık ikramiye zammı Erdoğan’ın insafına kaldı12 izlenme
Tasarruf sadece kendi vatandaşımıza mı var? VİP araçlar, kokteyller ve AKP'li Belediye
Eski genel müdürün itirafı, 200 TL'de imzası olan ismi yaktı
Merkez Bankası paylaştı! Dolarda 43 TL için ilk tarih verildi
Ulaştırma Bakanlığı İBB'nin metro projesini devralmak istedi, İBB kabul etmedi