Pendik’te 7 aylık hamile kadının içinde bulunduğu aracın önünü keserek dikiz aynasını kıran ve kaputunu teklemeyen Hasan Sel ve Hüseyin Sel, “kara ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma”, “mala zarar verme” ve "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından 20'şer yıla kadar hapis istemiyle bugün hakim karşısına çıktı. Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar savunmalarını yaptı.
HabertürK'ten Arzu Kaya'nın haberine göre, mahkeme kaçma şüpheleri olmadığı gerekçesiyle Hasan ve Hüseyin Sel'in tahliyelerine karar verdi. Baklavacı kardeşler, adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı.
İDDİANAMEDEN
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Yunus Emre Bahçıvan ile 7 aylık hamile eşi Ayfer Bahçıvan’ın 6 Temmuz günü saat 19.30 sıralarında kendilerine ait araçla D100 kara yolu üzerinde seyrettikleri, sanıkların bulunduğu aracın da aynı yöne doğru emniyet şeridinden ilerlediği anlatıldı. Bir süre sonra sanıkların araçla müştekilerin aracının önüne geçmek istediği ancak Yunus Emre Bahçıvan’ın buna izin vermediği belirtildi. Kısa süre sonra sanıkların araç hareket halindeyken müştekilerin yanına yaklaştığı, ön yolcu koltuğundaki Hasan Sel’in Yunus Emre Bahçıvan’a “ne yapıyorsun lan sen”diye bağırdığı, Hüseyin Sel’in aracını müştekilerin aracının önüne kırdığı kaydedildi.
Araçtan inen Hasan ve Hüseyin Sel kardeşler müştekilere ait aracın şoför mahalline yaklaştığında Yunus Emre Bahçıvan’ın kapıları kilitlediği, yanında bulunan eşinin hamile olduğunu belirterek olayın büyümemesi için telkinde bulunduğu anlatıldı. Ancak buna rağmen Hasan Sel’in el ve ayaklarıyla vurarak müştekilerin aracının sol dikiz aynasını kırdığı, aracın ön kaputuna çıkıp tepindiği ve olay yerinden ayrıldığı vurgulandı.
İddianamede, sanıklar Hasan Sel ve Hüseyin Sel’in “kara ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma”, “mala zarar verme” ve "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından 5’er yıl 4’er aydan 20'şer yıla kadar hapsi istendi.
https://odatv.com/hasanselvehuseyinselkardesleretahliye30071921.html
Taksim bombacısı ile görüştüğü iddia edilen MHP li vekilden iddialara tek cümlelik yanıt26 izlenme
Atatürk Havalimanı’nın yanındaki proje için mahkemeden karar çıktı35 izlenme
AKP ile MHP grubu arasında millet bahçesi tartışması: ‘Biz şerefsiz miyiz?’59 izlenme
Kanada Türkiye'ye ambargoyu süresiz uzattı! Dikkat çeken Suudi Arabistan detayı201 izlenme
Asgari ücret belli olmadan market fiyatları zamlandı31 izlenme
Bakan Ersoy depremzedeleri 'talihli' diyerek anons etti, Ece Üner tepki gösterdi22 izlenme
Akkuyu'da 1 hafta içinde ne oldu? Dün fesih, bugün yeni sözleşme!74 izlenme
Liderlerin memleketinde en çok oyu kim ve hangi parti aldı?28 izlenme
Özgür Özel, 'bir belediye hariç' diyerek açıkladı: "45 milyon dağıttılar"
Bakanlık ve il özel idare top çeviriyor! Bakanlık denetim raporlarını neden açıklamıyor?
Honda işçilerine 'gelir vergisi' şoku! Tazminatlarının yüzde 40'ına el konuldu!
Dilan Polat'ın arkadaşından Engin Polat paylaşımı: "Yazıklar olsun öyle kocaya"