Hizbullah hükümlüsü olan Abdullah Önen’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazmasının ardından açık cezaevine alındığı iddialarının gündeme bomba gibi düşmesinin ardından hükümet cephesinden yalanlamalar peş peşe geldi.
Adalet Bakanı yılmaz Tunç konuya ilişkin açıklamasında söz konusu iddiayı yalanlarken, geçişin yasal düzenlemelere uygun olarak yapıldığını yazdı. Bir yalanlama da İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DMM) geldi. DMM’den yapılan açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında yer alan, 'Müebbet hapis cezası alan bir mahkum, Cumhurbaşkanı'na mektup yazdığı için açık cezaevine çıkarıldı' iddiası doğru değildir” ifadeleri kullanıldı.
Bakan Tunç ilgili iddiaya yönelik sosyal medyadan bir açıklama yaptı. Söz konuyu geçişin yasal düzenlemeye uygun olduğunu söyleyen Tunç, haberi yapan gazeteci hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
Bakan Tunç açıklamasında şunları söyledi:
“Hükümlülerin kapalı cezaevinden açık cezaevine geçiş şartları Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun’un 89. Maddesi ile Gözlem ve Sınıflandırma Merkezleri ile Hükümlülerin Değerlendirilmesine Dair Yönetmeliğin 16/1 ve 16/2. Maddelerine göre gerçekleştirilmektedir. Adı geçen hükümlü, aldığı mahkûmiyet kararının infazı için 18.07.1997 tarihinde kapalı ceza infaz kurumuna giriş yapmış, 27 yıl 4 ay süreyle kapalı ceza infaz kurumunda infazı gerçekleşmiş olup, ilgili hükümlünün açık ceza infaz kurumunda cezasının infazı devam etmektedir.
Hükümlünün ceza infaz süreci, yürürlükteki mevzuat hükümleri gereğince diğer tüm hükümlülere uygulanan usuller çerçevesinde yürütülmektedir. Mektup yazdığı için açık cezaevine geçtiği yönündeki iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Bu asılsız iddiayı ortaya atanlarla ilgili olarak TCK 217/A Maddesi gereğince ‘Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçundan adli soruşturma başlatılmıştır.”
DMM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise, "Bazı basın yayın organlarında yer alan, 'Müebbet hapis cezası alan bir mahkum, Cumhurbaşkanı'na mektup yazdığı için açık cezaevine çıkarıldı' iddiası doğru değildir. Bahse konu haberlerde adı geçen hükümlü, aldığı mahkumiyet kararının infazı için 18 Temmuz 1997 tarihinde kapalı ceza infaz kurumuna giriş yapmış, 27 yıl 4 ay süreyle kapalı ceza infaz kurumunda infazı gerçekleşmiştir.
Hükümlülerin kapalı cezaevinden açık cezaevine geçiş şartları, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'un 89'uncu maddesi ile Gözlem ve Sınıflandırma Merkezleri ile Hükümlülerin Değerlendirilmesine Dair Yönetmelik'in 16/1 ve 16/2'nci maddelerine göre gerçekleştirilmektedir. İlgili hükümlünün açık ceza infaz kurumuna geçişi, yürürlükteki mevzuat hükümleri gereğince diğer tüm hükümlülere uygulanan usuller çerçevesinde yürütülmüş ve açık ceza infaz kurumuna geçişi yapılmıştır. Hükümlünün mektup yazdığı için açık cezaevine alındığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz" denildi.
Gerçek Gündem
Polis ablukasına alınan CHP İstanbul İl Başkanlığı binasına ulaşmaya çalışan vatandaşların polis barikatını aştığı anlar90 izlenme
CHP’den “Yenidoğan Çetesi” raporuna sert eleştiri: Yapısal nedenler örtülüyor22 izlenme
Fazıl Say’ın İsviçre’deki 4 konseri iptal edildi! “Malesef barıştan yana olmak zor zanaat”42 izlenme
Erdoğan’ın ‘yumuşama dili’ kısa sürdü: "Fitne kazanı kaynatanların oyunları"30 izlenme
İBB'den İstanbullulara büyük müjde!114 izlenme
Teğmenlik hayatı başlamadan bitti, linç bitmedi! Akit ve EnsonHaber, Ebru Eroğlu'nu hedef aldı22 izlenme
Suriyelilerin sağlık giderlerini AFAD ödemiş! Depreme hazırlanması gereken AFAD Suriyelileri beslemiş!43 izlenme
YSK hakkında suç duyurusu!338 izlenme
Borca battık: İcra dosyalarında büyük artış
İmamoğlu, tutuklama talebinin ardından "Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi" hesabından video paylaşt: "Geçecek bu günler…"
Rusya-Ukrayna Savaşı'nda ‘Rus ordusu vakum bombası kullandı’ iddiası: Oksijeni kullanıp insanları buharlaştırıyor!
Güllü'nün kızının arkadaşından kan donduran açıklama: 'Ben yaptım çok pişmanım'