Devlet Hava Meydanları İşletmesinde (DHMİ) bir dönem daire başkanı olarak çalışan ve kasasından toplam değeri 165 milyon TL’yi bulan 26 kilo altın ile 1 milyon 329 bin ABD Dolar ve 120 bin Euro çıkan Cemil Acar’ın maaşının 112 bin 422 lira olduğu belirlendi.
Açılan soruşturmanın ardından emekli olan ve daha sonra “Rüşvet ve yolsuzluk’’tan tutuklanan Acar’la ilgili TBMM KİT komisyonunda milletvekillerinin, “Aileden kalmadıysa bu serveti nasıl yaptı?’’ sorusuna yanıt geldi.
BU MAAŞLA İMKÂNSIZ
DHMİ’de genel müdürün 131 bin, genel müdür yardımcısının 115 bin ve daire başkanının 112 bin 422 lira ücret aldığı açıklandı.
DDHMİ’nin cevabi yazısında, Acar ile ilgili “Hakkındaki şikâyetler üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı müfettişlerince 5 Kasım 2024 tarihinde soruşturma başlatılırken adı geçen 28 Kasım 2024’te kendi talebiyle emekli olmuştur. Soruşturmada elde edilen bilgi ve belgeler sonucu 21 Şubat 2025’te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurulmuştur” bilgisi verildi.
PARANIN KAYNAĞI NEDİR?
Acar tutuklandı ama paranın kaynağı hâlâ belirsiz. Rüşvet alarak mı, devleti dolandırarak mı bu serveti yaptı, henüz açıklanmadı. Araştırıldığına dair herhangi bir açıklama yok.
Sözcü
AKP'li Belediye satmak istedi, İBB 'dur' dedi14 izlenme
Bakan Yardımcısı bir imzayla dosyayı kapattı: Aralarından kendisinin de olduğu 35 hakim hakkında yapılan şikayet işleme konmadı22 izlenme
KKM 60 milyar doları yutarak sıfırlanıyor10 izlenme
KPSS’de ilk tespitler yapıldı: Sınavdaki 3 soru yayınevinin soru bankasındakiyle birebir aynı!48 izlenme
Sağlık Bakanı Koca corona tablosunu paylaştı: 17.332 yeni vaka tespit edildi, 11.396 kişi sağlığına kavuşurken, 255 kişi hayatını kaybetti!52 izlenme
AK Parti'li Vekilden, Erdoğan ile ilgili sözlerine "Feleğim şaştı" yanıtını verdi.39 izlenme
Corona dünyayı kırıp geçerken Çin işte böyle durdurdu!105 izlenme
Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Görevden Alındı32 izlenme
Tarikatçıların konusu yine kadın, yine cinsellik, fikir yine yatak odası! 'Kadın koku sürüp sokağa çıkarsa zina etmiş sayılır'
Yine zam! Benzine 12 kuruş zam geldi!
Avukatını işaret etmişti, Sedat Peker'in "Savcı Alim Yaşar, bana devletten talimat iletti, 'Kılıçdaroğlu'na sert çıkışlar yapma' dedi" iddiası doğrulandı!
İstanbul’da Çevre Düzeni Planı delindi, yeşil alana rezidanslar dikilecek!