Bazı körfez ülkelerinde uygulanan 'vatandaşlık maaşı', geçtiğimiz yıllarda AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un açıklamaları ile gündem olmuştu.
Bu hafta itibarıyla yeniden dolaşıma sokulan haberler, milyonlarca vatandaşta yeni bir beklentiye neden olurken, aile destek ödemelerinin yerini alması beklenen uygulama hakkında son detaylar belli oldu.

SEÇİM SONRASI UNUTULANLAR ARASINDA
Son olarak 28 Mayıs 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde sunulan seçim vaadi, 2 yıla yakın süredir AKP tarafından unutulmuş durumda. Birçok farklı haber platformunda vatandaşlık maaşına ilişkin yeni haberler paylaşılsa da, iktidar tarafından konuya ilişkin hiçbir yeni açıklama yapılmadı.
Son olarak 20 Mayıs 2023 tarihinde 'vatandaşlık maaşı' uygulaması hakkında konuşan Kurtulmuş, "Önümüzdeki dönemde aile bazlı vatandaşlık maaşı teklifimiz var. Yani her ailenin en az asgari ücret seviyesinde bir geliri olmasını temin etmek, o kadar geliri yoksa üstünü tamamlamak üzere tekliflerimizi yapıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

VATANDAŞLIK MAAŞI NEDİR?
Körfez ülkelerinde uygulanan sistemin aksine, Türkiye'de planlanan 'vatandaşlık maaşı' uygulamasının kapsamı çok daha kısıtlı tutulmakta. Planlanan düzenlemede, hane gelirinin asgari ücretin altında kaldığı durumlarda, söz konusu açığın devlet tarafından verilecek destek ödemesi ile kapatılacağı belirtilmişti.
Ancak seçim öncesi verilen birçok vaadi seçim sonrasında rafa kaldıran AKP, vatandaşlık maaşı için sunacağını belirttiği teklifi de unutmuş durumda.
Sözcü
CHP'nin 23 Nisan başvurularına valiliklerden yasak!95 izlenme
Merkez Bankası toplam rezervleri 870 milyon dolar arttı27 izlenme
TUSAŞ saldırısını araştırma önerisi AKP ve MHP tarafından reddedildi!24 izlenme
Kulislerde konuşulanlar: 'İmamoğlu'na yeni dava gelebilir'30 izlenme
Akkuyu’da sokağa çıkma yasağında çalışıldı iddiası!101 izlenme
Jet 'Andımız' soruşturması! Savunma sırası şimdi O’nda!229 izlenme
İsmailağa Tarikatıyla ilgili yaşanan olaya sessiz kalmayan Av. Selin Nakıpoğlu: Ben avukatım ama bağırmak üzereyim, ne zaman biz bu hale geldik?25 izlenme
İşte Çannakale Köprüsü için verilen araç garantisi!274 izlenme
Gençten Çok Acı Sözler: "Tutuklanamayacağım cümleler kuramıyorum, korkuyoruz"
CHP'li belediyelerin ekmek dağıtmasına 'paralel yapı' diyen AKP'nin belediyesi ekmek dağıttı!
2 milyon liranın altında daire bulmak çok zor: Çalışarak almak mümkün değil!
Yaparsa AKP yapardı, yaptı: İcrada toz şekerden donuna kadar aldılar